Σάλο έχει προκαλέσει βίντεο που «ανέβηκε» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης νωρίς το πρωί της Τρίτης, στο οποίο φαίνεται ένας αστυνομικός στη Μινεάπολι των ΗΠΑ να έχει βάλει το γόνατό του στο λαιμό ενός μαύρου άνδρα, την ώρα που αυτός παλεύει να αναπνεύσει, ενώ λίγες ώρες αργότερα ανακοινώθηκε ο θάνατός του.

Ads

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω! Δεν μπορω να αναπνεύσω! Μη με σκοτώσεις!» ακούγεται να φωνάζει ο άντρας καθώς περαστικοί άρχιζαν να συγκεντρώνονται ενώ το συμβάν λάμβανε χώρα, με κάποιους να καταγράφουν το περιστατικό.

Το αστυνομικό τμήμα της πολιτείας ανακοίνωσε ότι ο άνδρας, ο οποίος είναι γύρω στα 40, πέθανε αργότερα, αποδίδοντας τον θάνατό του «ιατρικό συμβάν». Όπως υποστήριξαν οι αστυνομικές αρχές το επίμαχο περιστατικό έγινε στο πλαίσιο έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη για υποθέσεις πλαστογραφίας. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, «ο ύποπτος ήταν υπό την επήρεια να ναρκωτικών, ενώ προέβαλε αντίσταση».

Πλέον, το FBI και οι κρατικές αρχές ερευνούν τον θάνατό του, καθώς η κοινή γνώμη απαιτεί άμεσα απαντήσεις.

«Η κοινότητά μας συνεχίζει να τραυματίζεται ξανά, ξανά και ξανά», δήλωσε η δημοτική σύμβουλος, Αντρέα Τζέκινς και πρόσθεσε «Πρέπει να απαιτήσουμε απαντήσεις.»