Ο Ντέιβιντ Κάρικ, ένοπλος αξιωματικός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, ομολόγησε την ενοχή του για 49 σεξουαλικές κατηγορίες -ορισμένες από τις οποίες περιγράφουν λεπτομερώς πολλαπλά αδικήματα- με θύματα συνολικά 12 γυναίκες, κατά το διάστημα 2003 έως 2020. 

Ads

Η δράση του μετρά 17 χρόνια, γεγονός που τον κατατάσσει ανάμεσα στους χειρότερους σεξουαλικούς εγκληματίες της σύγχρονης ποινικής ιστορίας της χώρας.

Ο 48χρονος Κάρικ ομολόγησε ότι βίασε εννέα γυναίκες, κάποιες μάλιστα πολλές φορές στη διάρκεια μηνών ή ετών, και πολλές από αυτές τις επιθέσεις περιελάμβαναν βία που τους προκάλεσε τραυματισμό. 

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας ότι θα έπρεπε να έχει εντοπίσει την κακοποιητική συμπεριφορά του 48χρονου.

Ads

Ο Κάρικ υπηρετούσε στη Διοίκηση Κοινοβουλευτικής και Διπλωματικής Προστασίας και τέθηκε σε διαθεσιμότητα από τη θέση του ένοπλου αξιωματικού όταν συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2021. Τα εγκλήματά του διαπράχτηκαν από το 2003 ως το 2020 και τα περισσότερα στον τόπο της κατοικίας του, το Χέρτφορντσαϊρ.

Η αστυνομία υποπτεύεται ότι ο Κάρικ είχε και άλλα θύματα που δεν έχουν ακόμη εμφανιστεί ενώπιον των αρχών, διότι ενδεχομένως νιώθουν ότι δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τη δοκιμασία μιας δίκης, η οποία είναι εξαντλητική για τα θύματα σεξουαλικής βίας. Ο Κάρικ γνώριζε τα θύματά του σε εφαρμογές για ραντεβού ή σε κοινωνικές περιστάσεις.

Όπως αποκαλύπτεται, η Κρεσίντα Ντικ απομακρύνθηκε από τη θέση του επικεφαλής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου τον Φεβρουάριο του 2022 από τον δήμαρχο του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, λόγω του σκανδάλου Κάρικ, καθώς προέκυψαν λεπτομέρειες για τα αδικήματά του και πιθανά λάθη της Met.

Ο Καν, ο οποίος είναι επίσης Επίτροπος Αστυνομίας και Εγκλήματος για το Λονδίνο, ανέφερε σε δήλωσή του:

«Οι Λονδρέζοι θα σοκαριστούν δικαίως που αυτός ο άνθρωπος μπόρεσε να εργαστεί για τη Met για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και πρέπει να απαντηθούν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το πώς μπόρεσε να καταχραστεί τη θέση του ως αξιωματικός με αυτόν τον φρικτό τρόπο».