«Εκείνοι που διατυπώνουν κατηγορίες θα πρέπει να παρουσιάσουν στοιχεία. Έχουμε προκαλέσει τις ΗΠΑ και τη Γαλλία να καταθέσουν έστω και ένα μοναδικό ψήγμα απόδειξης. Οι πρόεδροι Ομπάμα και Ολάντ αποδείχθηκαν ανίκανοι να το πράξουν», δήλωσε ο Σύρος Πρόεδρος, Μπασάρ Αλ Άσαντ, σε συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα Le Figaro. Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι εάν το Παρίσι επιτεθεί με οποιονδήποτε τρόπο, θα υποστεί συνέπειες.

Ads

 
Διαβάστε επίσης: Παρίσι: Ο ένοχος Άσαντ απειλεί την παγκόσμια ασφάλεια
Η Βρετανία πουλούσε χημικά στον Άσαντ τον Ιανουάριο του 2013

 
«Οποιοσδήποτε συνεισφέρει στην οικονομική και στρατιωτική ενίσχυση των τρομοκρατών είναι εχθρός του συριακού λαού. Εάν οι πολιτικές του γαλλικού κράτους είναι εχθρικές έναντι του συριακού λαού, τότε το κράτος αυτό θα γίνει εχθρός του», εξήγησε ο Άσαντ, προσθέτοντας ότι η αλλαγή στις σχέσεις Συρίας – Γαλλίας θα έχουν «συνέπειες, φυσικά αρνητικές, για τα γαλλικά συμφέροντα».
 
Γενικευμένη ανάφλεξη
 
Ο Μπασάρ Αλ Άσαντ προειδοποίησε, δε, ότι η Μέση Ανατολή είναι καζάνι που βράζει, το οποίο σημαίνει ενέχεται ο κίνδυνος για έναν «περιφερειακό πόλεμο εάν υπάρξει δυτική επέμβαση».
 
«Η Μέση Ανατολή είναι ένα βαρέλι με μπαρούτι και σήμερα η φωτιά το πλησιάζει. Όλοι θα χάσουν τον έλεγχο όταν εκραγεί το βαρέλι αυτό με το μπαρούτι. Το χάος και ο εξτρεμισμός θα ξεχυθούν. Ο κίνδυνος για ένα περιφερειακό πόλεμο υπάρχει», είπε ο Σύρος Πρόεδρος, την ώρα που Ομπάμα – Ολάντ προσπαθούν να πείσουν την κοινή γνώμη για την αναγκαιότητα βίαιης απάντησης στην χρήση χημικών όπλων.