Η απαλλαγή του Νίκου Γεωργιάδη από την κατηγορία της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων στη Μολδαβία λόγω παραγραφής, δεν μπόρεσε να ενεργοποιήσει τα πολιτικά αντανακλαστικά της ΝΔ και του κυβερνητικού τύπου, προκειμένου να αποτινάξουν την τεράστια ηθική απαξία για το γεγονός ότι εδώ και τρία χρόνια κάλυπταν συστηματικά το στενό συνεργάτη του Μητσοτάκη. Η προσπάθεια από μερίδα του Τύπου να βαπτίσουν «δικαίωση» την παραγραφή είχε τα αντίθετα αποτελέσματα προκαλώντας οργή και ειρωνικά σχόλια

Ads

Ο Νίκος Γεωργιάδης δεν αθωώθηκε ποτέ αλλά η δίωξη έπαψε λόγω παραγραφής. Αντιθέτως έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό με τη μέγιστη ποινή για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων έναντι τιμήματος κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση ενώ μέσα σε ελάχιστους μήνες έφτασε η δίκη του σε δεύτερο βαθμό στην οποία δεν απέδειξε ούτε τις θεωρίες της “σκευωρίας” ούτε την αθωώτητά του, όπως ισχυριζόταν, ενώ η έδρα δεν έκανε δεκτή ούτε και την ένσταση περί απαράδεκτου της δίωξης. Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη του δίκη κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης η νυν ευρωβουλευτής Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου ενώ παρακολουθούσε ο Κώστας Κυρανάκης. Ο καθένας μπορεί να φανταστεί τι θόρυβος θα είχε προκληθεί αν ποτέ ένα στέλεχος άλλου κόμματος, και μάλιστα «δεξί χέρι» του προέδρου, είχε κατηγορηθεί για ασέλγεια ανηλίκων και είχε στηριχθεί ανοιχτά από το κόμμα και από στελέχη του.

Τώρα όμως… σιωπή. Άλλωστε, ο Γεωργιάδης δεν πετούσε τρικάκια, ούτε κοίταξε στραβά κάποιον αστυνομικό ώστε να συλληφθεί και να τον σαπίσουν στο ξύλο, όπως συμβαίνει με τους κοινούς θνητούς στον καιρό της «κανονικότητας». Έτσι, και μετά την εξάλειψη του αξιόποινου, η είδηση «πέρασε στα ψιλά», καθώς προκαλεί εμφανώς αμηχανία στους κατά περίπτωση «κήρυκες της ηθικής» που βρίσκονται στη ΝΔ και τα φιλικά της μέσα.

Άλλη μια είδηση, που μάλλον «εξαφανίστηκε», είναι αυτή των ανύπαρκτων σπουδών του Υφυπουργού Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη στο περίφημο Columbia. Μέχρι σήμερα στην κυβέρνηση της «αριστείας» πολλά βιογραφικά ανθρώπων που βρέθηκαν σε δημόσιες θέσεις, αποδείχθηκαν ψευδή ενώ αρκετά άλλα κρύφτηκαν για να μην φανεί η ένδεια προσόντων για τις κομματικές επιλογές της ΝΔ. Σε κάποιες ακόμη περιπτώσεις, όπως σε αυτή του διοικητή της ΕΥΠ, φέραμε το νόμο στα μέτρα της «ανεπάρκειας» για να μπορέσει να διοριστεί ο «εκλεκτός». Αλλά ένας Υφυπουργός, και μάλιστα προερχόμενος από τις ΗΠΑ, να εμφανίζει σπουδές που διαψεύδονται από το ίδιο το Πανεπιστήμιο, δεν είναι κάτι σύνηθες.

Ads

Γενικότερα με τη ΝΔ, υπάρχει τόσο μεγάλη επάρκεια «ηθικής» και «αριστείας» στη χώρα που όπως φαίνεται κάνουμε και εξαγωγή.