«Δυστυχώς θα πρέπει να γίνει δεκτή η ένσταση παραγραφής. Ο δικαστής είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει το νόμο, ακόμα και αν προκαλείται στους πολίτες το ερώτημα πως μπορεί με το νέο Ποινικό Κώδικα, να θεωρούνται ήσσονος σημασίας και να παραγραφούν, όλα τα πλημμελήματα, ακόμα και αυτά που έχουν τελεστεί σε βάρος ανηλίκων», είπε η εισαγγελέας στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, που εκδίκασε σε 2ο βαθμό τον Νίκο Γεωργιάδη, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικασθεί σε 28 μήνες φυλάκιση για το αδίκημα της ασέλγειας εις βάρος ανηλίκων κατά συρροήν και κατ’εξακολούθηση.

Ads

Συμπέρασμα: Ο Νίκος Γεωργιάδης δεν αθωώθηκε. Δεν απαλλάχθηκε λόγω αμφιβολιών. Δεν απαλλάχθηκε. Η ποινική δίωξή του παύθηκε λόγω παραγραφής. Ωστόσο παραμένει ένοχος, όχι μόνο στα μάτια της κοινωνίας αλλά και στα μάτια των δικαστών, που πρωτόδικα τον καταδίκασαν, γιατί είδαν, άκουσαν και ξέρουν τα στοιχεία της υπόθεσης.

Για τα φιλοκυβερνητικά μέσα ωστόσο ο πρώην βουλευτής, γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ και στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σαν να αθωώθηκε. Η είδηση πέρασε αθόρυβα στα «ψιλά», με τίτλους που κάναν λόγο για τέλος της δίωξης και μακριά από τις καταγγελίες για τον νέο ποινικό κώδικα που με κάθε αφορμή στηλίτευαν.

Κουβέντα για την αναθεώρηση του κώδικα που συντόμευσε το χρόνο παραγραφής, καθώς πλέον και τα συγκεκριμένα αδικήματα υπάγονται στο κοινό πλαίσιο παραγραφής, κουβέντα βέβαια και για το γεγονός ότι η κυβέρνηση φρόντισε εν μια νυκτί να τροποποιήσει διατάξεις προς όφελος τραπεζιτών και οικονομικών εγκληματιών αλλά όχι και τέτοιων απάνθρωπων αδικημάτων. Αν και η απάντηση σε αυτό το θέμα αντλείται από την αγόρευση της εισαγγελέως, η οποία υποστήριξε ότι θα έπρεπε να απορριφθεί η δεύτερη ένσταση που ζήτησε η υπεράσπιση περί απαραδέκτου και παραγραφής της ποινικής δίωξης.

Ads

Χαμένοι στην…ερμηνεία μάλλον οι δικαστές, χαμένα στην κομματική υπηρεσία τα μέσα ενημέρωσης.

Αποκορύφωμα δε αυτών, το liberal.gr που γράφει για «δολοφονία χαρακτήρα» και για «δικαίωση» του Νίκου Γεωργιάδη, η οποία επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για πολιτική σκευωρία. Το ότι το αδίκημα της ασέλγειας σε ανήλικους, που καταδικάστηκε πρωτόδικα, παραγράφηκε, δεν αναφέρεται πουθενά στο κείμενο. Γιατί αν αφού καταδικάστηκε εν συνεχεία παραγράφηκε σημαίνει ότι διαπράχθηκε.

image

Κι επειδή ευτυχώς ή δυστυχώς στον διαδικτυακό κόσμο δεν υπάρχουν μόνο τα επίσημα μμε, οι χρήστες των social media, διαβάζουν με το δικό τους τρόπο τις ειδήσεις και γράφουν τις δικές τους κρίσεις…