Τελειωμό δεν έχει η ταλαιπωρία τουριστών και κατοίκων στη Σαμοθράκη. Αφού έμειναν επί μέρες χωρίς καράβι και προμήθειες εγκλωβισμένοι στο νησί, τώρα έρχονται αντιμέτωποι με το χάος που επικρατεί στο λιμάνι. 

Ads

Σύμφωνα με το evros-news, κατά τη διάρκεια της νύχτας μια ομάδα νεαρών ατόμων επιχείρησε να «εισβάλλει» στο οχηματαγωγό ANAX που είχε δέσει στο λιμάνι της Σαμοθράκης για να μεταφέρει αυτοκίνητα και φορτηγά – και όχι επιβάτες – στην Αλεξανδρούπολη. Επικράτησε ένταση και επενέβησαν άνδρες του Λιμενικού, οι οποίοι μαζί με κατοίκους και – πιο ψύχραιμους – επιβάτες προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Νέα ένταση ακολούθησε το βράδυ της Τετάρτης κατά την επιβίβαση στο επιβατηγό – οχηματαγωγό Andros Jet. Επιβάτες που στοιχίζονταν επί ώρες σε ουρές ενημερώθηκαν σε κάποια στιγμή ότι δεν υπάρχει χώρος για επιπλέον ανθρώπους στο πλοίο. Έτσι, κάποιοι από αυτούς άρχισαν να… «πολιορκούν» την είσοδο για να καταφέρουν να φύγουν από το νησί. 

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από drone που ανέβασε στο Facebook ο δήμαρχος του νησιού Αθανάσιος Βίτσας. 

Διαβάστε επίσης:

Σύμφωνα με καταγγελία πολίτη στην Εφημερίδα των Συντακτών κατά την επιβίβαση στο Andros Jet επικράτησε ένας πανικός χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερη οργάνωση για να εξυπηρετήσει τους συγκεντρωμένους και να τους οδηγήσει ομαλά εντός του πλοίου.

Ads

Η μπουκαπόρτα «φράκαρε» από τον κόσμο, ενώ δεν υπήρξε σωστή ενημέρωση προς εκείνους που είχαν αμάξια για το εάν πρέπει να προμηθευτούν εισιτήρια ή εάν πρέπει να περιμένουν μέσα στα οχήματά τους. Επιπλέον, καταγγέλλεται ότι το εισιτήριο που καλούνται να πληρώσουν για να μπουν στο πλοίο είναι αρκετά πιο ακριβό από το αντίτιμο που υπήρχε στα «κανονικά» πλοία της γραμμής.

Οι εικόνες που έρχονται από το νησί δείχνουν τους επισκέπτες να κοιμούνται μαζικά στο λιμάνι περιμένοντας να μπουν στο πλοίο, ενώ γίνεται το αδιαχώρητο με τα οχήματα.