Με ένα πρωτότυπο τρόπο οι τουρίστες στη Σαμοθράκης απευθύνθηκαν στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για τον πολυήμερο αποκλεισμό στο νησί της «Νίκης».
 
Με αυτοσχέδια πλακάτ που κάνουν mention στον πρωθυπουργό, τις αρχές της χώρας και τους πλοιοκτήτες των γραμμών της Σαμοθράκης για την εγκατάλειψή τους επί πολλές μέρες στη Σαμοθράκη: «Υπάρχει κάποια κυβερνητική αρχή που να φροντίζει τους αποκλεισμένους τουρίστες στη Σαμοθράκη;» αναφέρεται στο πιο χαρακτηριστικό.

Ads

image

image
 
Μετά από 10 μέρες περίπου, η ακτοπλοϊκή σύνδεση Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης ξεκίνησε να αποκαθίσταται σταδιακά, όμως οι επιπτώσεις για τους ταξιδιώτες, την τοπική οικονομία και τον τουρισμό της περιοχής ήταν καταστροφικές.
 
Έντονη είναι η κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για την αδυναμία της να αντιμετωπίσει το πρόβλημα από την αρχή, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολύ δυσάρεστες συνέπειες. Όπως φαίνεται από τα μηνύματα των τουριστών που κάνουν το γύρο των κοινωνικών δικτύων, η δυσφήμιση για τον τουρισμό θα είναι μεγάλη.