«Φιάσκο για τη Ν.Δ.» χαρακτήρισε την συζήτηση στην Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, που αποδεικνύεται όπως είπε «από την φυγομαχία του προέδρου της του κ. Μητσοτάκη και όλων των υπουργών βουλευτών της». «Μάλιστα επειδή ήξερε ότι θα δεχθεί αυτή την πολιτική κριτική είχε προετοιμάσει την εισήγηση του που μας ανέγνωσε ο κ. Λιβανός».

Ads

Σημειώνεται πως σύσσωμη η κυβέρνηση απουσίαζε από τη συζήτηση με αποτέλεσμα να καταγραφεί η πρωτοφανής εικόνα των άδειων κυβερνητικών εδράνων. 

Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε πως «το γεγονός ότι δεν εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει πως δεν θέλει να πάρει πάνω του μια πολιτική επιλογή και προσπαθεί να κρατήσει ισορροπίες απέναντι στον κ. Σαμαρά που θέλει την κεφαλή του Αλ. Τσίπρα, επί πίνακι μαζί με άλλους ακροδεξιούς όπως τον κ. Γεωργιάδη και άλλους».

Για άλλη μια φορά μετά το Μάτι και τον διορισμό του κ. Τσουβάλα, το προσφυγικό που αντί του ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε ανακάλυψε τις γεωπολιτικές συνθήκες, μετά την κωλοτούμπα στο Μακεδονικό έρχεται και η τέταρτη πολιτική κωλοτούμπα του Μητσοτάκη που αφήνει άλλους να υπερασπιστούν το προεκλογικό του αφήγημα για «σκευωρία» Novartis υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος προσθέτοντας τα λόγια ενός μεγάλου συγγραφέα: «Η κατάσταση είναι κρίσιμη αλλά καθόλου σοβαρή».

Ads

Επίσης τόνισε πως κατά την τοποθέτησή της η Ντόρα Μπακογιάννη ομολόγησε το σκάνδαλο Novartis. «Είπε πως είναι υπαρκτό το σκάνδαλο των υπερτιμολογήσεων. Η υπερτιμολόγηση του φαρμάκου προϋποθέτει υπογραφή υπουργού», σημείωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.