«Το Δεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι ένας φυσικός σύμμαχος στη λογική η ανάπτυξη πρώτα και τα δημοσιονομικά μετά» υποστήριξε, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Χάρης Θεοχάρης

Ads

«Κάποιος κυνικός ή τουλάχιστον από την Ευρώπη κατηγορούν ότι επειδή δεν είναι τα δικά του χρήματα που κατά βάση είναι στον ντορβά, έχει την πολυτέλεια να το λέει με τα χρήματα των Ευρωπαίων. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η τεχνοκρατική του θέση είναι υπέρ της ανάπτυξης» υποστήριξε, επιβεβαιώνοντας πως η αντίληψη της ΝΔ για την «ανάπτυξη» ταυτίζεται με τις γνωστές συνταγές του ΔΝΤ, αλλά μετά την αποχώρησή του, θα το επαναφέρει και στο «τραπέζι» ως «σύμμαχο».

Διαβάστε επίσης: ΔΝΤ: Τα κάναμε όλα λάθος στην Ελλάδα – Tη θυσιάσαμε για χάρη των τραπεζών

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Το ΔΝΤ είναι φυσικός σύμμαχος, δήλωσε σήμερα, στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm, ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ., κ. Χ. Θεοχάρης. Δεν εννοούσε, προφανώς, φυσικός σύμμαχος του ελληνικού λαού, τον οποίο το ΔΝΤ καταδίκασε σε εξουθενωτική λιτότητα. Ούτε της Ελλάδας, στην οποία επέβαλε καθεστώς οικονομικής καταστροφής. Αλλά της ΝΔ, που προστρέχει ανοιχτά στις συνταγές και τη στήριξη του ΔΝΤ, για να μας γυρίσει στις μαύρες εποχές που οι τεχνοκράτες του όριζαν τις τύχες μας. Να μην το επιτρέψουμε».

Ads