Με αυθορμητισμό όπως συνήθως σχολίασε ο Μίλτος Τεντόγλου την σημερινή του νέα «χρυσή» επίδοση, κάνοντας λόγο για «χάλια αγώνα», παρότι βγήκε πρώτος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου.

Ads

«Ο αγώνας μου ήταν χάλια, ούτε στον χειρότερό μου εχθρό να κάνει τελικό το πρωί, πραγματικά. Ό,τι χειρότερο, δεν είχα καμία όρεξη πραγματικά, προσπαθούσα από μόνος μου να ενεργοποιηθώ, έκανα καλό ζέσταμα, στα άλματά μου προσπαθούσα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, αλλά δεν έβγαινε η επίδοση με τίποτα, ήταν χαμηλά οκτάρια.

Εγώ έχω ξανακερδίσει αυτόν τον αγώνα. Τα άλλα παιδιά δεν το έχουν κερδίσει και είναι νέοι αθλητές. Αυτοί είναι πιο πεινασμένοι από μένα. Εγώ πρέπει να βρω μία όρεξη γιατί τα έχω κερδίσει όλα και είναι δύσκολο να τη βρεις. Ένιωθα σαν να είμαι σε πανελλήνιο, σε βαλκανικό, κάτι τέτοιο ένιωθα. Πολύ περίεργος αγώνας και δεν το ευχαριστήθηκα καθόλου» ανέφερα αρχικά για να προσθέσει:

«Θα μπορούσα να πάω πολύ καλύτερα αν ο αγώνας ήταν  το απόγευμα. Είμαι στο επίπεδο που θα ήθελα, το σημερινό δεν ήταν αντιπροσωπευτικό, αλλά το καλοκαίρι θα είμαι πιο δυνατός. Θα ξεκινήσω και νωρίς τη σεζόν από την Ντόχα, αρχές Μαΐου.

Ads

Δεν μου αρέσει να χάνω αγώνες. Στο ευρωπαϊκό θα είμαι εκεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το μόνο που κρατάω είναι ότι ήταν πολλοί Έλληνες στις κερκίδες».

 

Ο Τεντόγλου, ο οποίος στις 18 Μαρτίου θα γιορτάσει τα 26α γενέθλιά του, πήρε με το… καλημέρα προβάδισμα στον τελικό, καθώς «πέταξε» με το πρώτο άλμα του στα 8,22 μέτρα, ωστόσο λίγο αργότερα την ίδια επίδοση σημείωσε στην πρώτη προσπάθειά του και ο Φουρλάνι. Η δεύτερη προσπάθεια του Έλληνα πρωταθλητή ήταν κάτω από τα οκτώ μέτρα (7,94μ.), αλλά καλύτερη από το άλμα του Φουρλάνι που μετρήθηκε στα 7,91 μέτρα, με αποτέλεσμα να διατηρηθεί επικεφαλής. Η τρίτη προσπάθεια του Τεντόγλου ήταν άκυρη, την ώρα που ο Αμερικανός Τζάριον Λόσον έγινε ο τρίτος άλτης που πέρασε τα οκτώ μέτρα (8,06), ενώ το τρίτο άλμα του Φουρλάνι ήταν ξανά κάτω από τα οκτώ μέτρα (7,86 μέτρα).

Στην τέταρτη προσπάθειά του ο νεαρός Ιταλός σημείωσε επίδοση 8,10 μέτρα και «σκαρφάλωσε» προσωρινά στην πρώτη θέση (σ.σ. καθώς το δεύτερο καλύτερο άλμα του ήταν μεγαλύτερο από αυτό του Τεντόγλου), ωστόσο ο αθλητής του Γυμναστικού Συλλόγου Κηφισιάς απάντησε άμεσα: «πέταξε» στα 8,15 μέτρα και τέθηκε εκ νέου επικεφαλής στην κατάταξη του τελικού.

Και ενώ ο τελικός έδειχνε να είναι «μάχη» για δύο, ο Τζαμαϊκανός Κάρεϊ ΜακΛάουντ σημείωσε στην πέμπτη προσπάθειά του επίδοση 8,21 μέτρα, μπαίνοντας… γερά στη διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου. Στο πέμπτο άλμα του, ο Φουρλάνι «προσγειώθηκε» στα 8,04 μέτρα, με αποτέλεσμα ο Τεντόγλου να παραμείνει πρώτος και στη δική του προσπάθεια να σημειώσει επίδοση 8,11 μέτρα.

Στην έκτη προσπάθειά του ο ΜακΛάουντ είχε άλμα στα 8,03 μέτρα, με αποτέλεσμα να παραμείνει τρίτος, μολονότι και ο Γερμανός Ζίμον Μπατς πέρασε τα οκτώ μέτρα (8,06 μέτρα). Ο Φουρλάνι ρίσκαρε για να «βγάλει» ένα μεγάλο άλμα, προκειμένου να πάρει την πρωτιά, αλλά η προσπάθειά του ήταν άκυρη, με αποτέλεσμα ο Τεντόγλου να «κλειδώσει» το χρυσό μετάλλιο και να σημειώσει στη συνέχεια επίδοση 8,19 μέτρα στο τελευταίο άλμα του.