Την αποφυλάκιση του πρώην αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, αποφάσισε με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας , παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα.

Ads

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών και 6 μηνών με βάση την πρωτόδικη απόφαση που είχε κρίνει την Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση.

Πιο συγκεκριμένα, με το υπ’ αριθμ. 121/3024 βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, ο Νίκος Μιχαλολιάκος, αποφυλακίζεται με υφ’ όρων απόλυση ενώ ορίστηκαν περιοριστικοί όροι όπως απαγόρευση εξόδου από την Αττική, εμφάνιση σε ΑΤ της περιοχής του, παραμονή σε συγκεκριμένο μέρος, απαγόρευση συνάντησης με συγκατηγορούμενους του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας πρότεινε στο αρμόδιο συμβούλιο να μην αποφυλακιστεί, αναφέροντας ότι αν και είχε όλες τις τυπικές προϋποθέσεις για να βγει εκτός φυλακής, δεν είχε τις ουσιαστικές.

Ads

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κατά την πρόταση του εισαγγελικού λειτουργού, ο Νικ. Μιχαλολιάκος δεν έχει δείξει μεταμέλεια, επικαλούμενος και σχετική αρθρογραφία του καταδικασθέντος ο οποίος εξακολουθεί να μιλά για πολιτική δίωξη σε βάρος του και για σκευωρία.

Το Δικαστικό Συμβούλιο που εξέτασε την αίτηση επισημαίνει ωστόσο στο βούλευμα του, ότι τυχόν αμφιβολίες που μπορεί να συντρέχουν στο πρόσωπο του αιτούντος για τις ουσιαστικές προϋποθέσεις, θα πρέπει να λειτουργούν υπέρ του.

Διαβάστε επίσης: Οικογένεια Φύσσα για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου / Μέγιστη προσβολή των θυμάτων της Χρυσής Αυγής