Απάντηση στην πρόταση της ΝΔ να διευρυνθεί το πεδίο διερεύνησης της Εξεταστικής Επιτροπής για την χειραγώγηση των μέσων ενημέρωσης και τις στημένες δημοσκοπήσεις και στην περίοδο 2015-2019 έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

►Ακούστε το νέο podcast tvxs.gr – Εξεταστική επιτροπή: Η διπλή στόχευση και τα κέρδη του ΣΥΡΙΖΑ

«Ας ψηφίσει την πρότασή μας και ας ερευνήσουμε από όπου θέλει», τονίζει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε χθες αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις λίστες Πέτσα αλλά και την υπόθεση της δημοσκοπικής εταιρείας Opinion Poll, με την πρότασή του να συγκεντρώνει την αποδοχή σύσσωμης της αντιπολίτευσης. Κάτι τέτοιο σημαίνει η πρόταση συγκεντρώνει 141 ψήφους, υπερβαίνοντας δηλαδή  το όριο των 2/5 του συνόλου των βουλευτών (120 δηλαδή), που απαιτούνται σύμφωνα με το αναθεωρημένο Σύνταγμα.

Ads

Διαβάστε επίσης:

Από την πλευρά τους κυβερνητικές πηγές διέρρεαν ότι επεξεργάζονται την πρόταση για επέκταση της έρευνας σε όλη την περίοδο της διακυβέρνησης Τσίπρα, δηλαδή να ξεκινήσει από το 2015.

Στην ανακοίνωσή της, η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για πανικό της κυβέρνησης και δέχεται τη διεύρυνση για τα όσα έγιναν το 2015.

«Η ΝΔ μέσα στο πανικό της διαρρέει πως θα ζητήσει δήθεν διεύρυνση του πεδίου εξέτασης και πριν από τη δίκη της θητεία.

Γιατί άραγε; Υπήρχε λίστα Πέτσα πριν το 2019;

Και αν υπήρχε, γιατί εδώ και δυο χρόνια δεν σύστησε εξεταστική, αφού έχει τη πλειοψηφία ο κ. Μητσοτάκης;

Σε κάθε περίπτωση της απαντάμε:

Καλοδεχούμενη κάθε διερεύνηση.

Ας ψηφίσουν, λοιπόν, την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εκτός των βουλευτών της αντιπολίτευσης και οι βουλευτές της συμπολίτευσης.

Και ας αποφασίσει η Επιτροπή που θα συσταθεί να διερευνήσει τυχόν χειραγώγηση ΜΜΕ και δημοσκοπήσεων με κρατικό χρήμα, χωρίς χρονικούς περιορισμούς.

Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Μπορεί να πει το ίδιο και ο κος Μητσοτάκης για τα δικά του πεπραγμένα;», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.