Υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σχετικά με το πολύκροτο σκάνδαλο υποκλοπών κατέθεσε σήμερα, Τρίτη 31 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, μετά την απόφαση της εισαγγελέως του ανωτάτου δικαστηρίου Γεωργίας Αδειλίνη, η έρευνα για τις παρακολουθήσεις να φύγει από την Εισαγγελία Πρωτοδικών και να ανατεθεί σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ads

Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, με το υπόμνημα ζητείται –με φόντο όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητας– η διασταύρωση της λίστας της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με την ΕΥΠ για να αποδειχθεί ποιοι από τους στόχους του Predator παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητεί δηλαδή να εξακριβωθεί αν υπήρξε και λειτούργησε κοινό κέντρο παρακολουθήσεων.

Όπως επισημαίνεται από το ΠΑΣΟΚ, «η έρευνα για τη σχέση Predator και ΕΥΠ είχε ζητηθεί ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2022 στη συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά, που είχε κατατεθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών».

Όπως έγινε επίσης γνωστό, ο Νίκος Ανδρουλάκης συναντάται αυτή την ώρα με τον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), Χρήστο Ράμμο.

Ads
Συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη με τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο, Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023.
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Υπενθυμίζεται ότι ενώπιον της Επιτροπής LIBE του Ευρωκοινοβουλίου, την προηγούμενη Τετάρτη (26/10), ο Χρήστος Ράμμος στηλίτευσε το γεγονός ότι η ελληνική δικαιοσύνη το μόνο που έχει κάνει εδώ και 18 μήνες, είναι να διώκει μέλη της ΑΔΑΕ που απλώς έκαναν τη δουλειά τους.

«Είναι αξιοσημείωτο πως μετά από 18 μήνες η ελληνική Δικαιοσύνη δεν έχει προβεί σε διώξεις για τις υποκλοπές αλλά προβαίνει σε διώξεις εναντίον ανθρώπων που έκαναν απλά το καθήκον τους. Ο χρόνος θα δείξει αν αυτές οι αλλαγές θα έχουν επίπτωση ως προς τη στάση της ΑΔΑΕ» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ στην κατάθεσή του.

Την Παρασκευή 3/11 η συνάντηση Ανδρουλάκη – Κασσελάκη

Οριστικοποιήθηκε για την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου η συνάντηση μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη. Η συνάντηση γίνεται με πρωτοβουλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι στις 10:00 το πρωί της Τετάρτης (1/11), στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή, συνάντηση θα έχουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και Στέφανος Κασσελάκης.