Παρά τον καιρό που χαλάει μέρα με τη μέρα, οι πρόσφυγες συνεχίζουν κατά χιλιάδες να φτάνουν καθημερινά στα ελληνικά νησιά. Συνολικά 41 μετανάστες από το Αφγανιστάν διέσωσαν χθες το βράδυ ψωαράδες στα ανοιχτά της Λέσβου.

Ads

Επρόκειτο συγκεκριμένα για 28 άνδρες, 7 γυναίκες (εκ των οποίων οι δύο εγκυμονούσες) και 6 παιδιά, οι οποίοι εντοπίστηκαν από το Λιμενικό Σώμα στο ακατοίκητο νησί Παναγιά, ανατολικά της Λέσβου.

Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι έντασης επτά μποφόρ και ήταν αδύνατον να πλησιάσουν άλλα σκάφη. Έτσι ο καπετάνιος του αλιευτικού σκάφους «Ταξιάρχης» που έπλεε εκείνη την ώρα στην περιοχή ακούγοντας την έκκληση του Λιμεναρχείου για βοήθεια αποφάσισε να πλησιάσει και να αρχίσει τη διαδικασία διάσωσης.

Με μια ξύλινη βάρκα του αλιευτικού σκάφους που έριξε στο νερό, το πλήρωμα του σκάφους άρχισε να μεταφέρει σιγά τους ναυαγούς στο αλιευτικό.

Ads

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι συγκεκριμένοι ψαράδες με το σκάφος τους έχουν διασώσει ναυαγούς μετανάστες και πρόσφυγες. Όλοι οι διασωθέντες είναι καλά στην υγεία τους και αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο λιμάνι της Μυτιλήνης και καταγράφτηκαν, μεταφέρθηκαν στους καταυλισμούς.