Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση του εργοστασίου επεξεργασίας ελιών στην Ορμύλια Χαλκιδικής, όπου στις αρχές Αυγούστου βρέθηκαν θετικοί πολλοί εργαζόμενοι θετικοί στον κοροναϊό. 

Ads

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Documento, πληροφορίες από την τοπική κοινωνία αναφέρουν ότι η υπόθεση επιχειρήθηκε να αποσιωπηθεί καθώς ιδιοκτήτης του εργοστασίου είναι ο Παύλος Δέας, παράγοντας της ΝΔ στο νομό και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Ορμύλιας με τη ΝΔ το 2000. 

Ο επιχειρηματίας είναι γιος χωροφύλακα, ενώ ο αδερφός του πατέρα του Ιων. Δέας ήταν υποψήφιος με την ΕΠΕΝ το 1974. Ο Παύλος Δέας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, διατηρεί στενές σχέσεις με τον δήμαρχο Πολυγύρου Στέργιο Ζωγράφο και η ύπαρξη κρουσμάτων στο εργοστάσιο του ήταν κοινό μυστικό στα γύρω χωριά (Σήμαντρα, Βάβδος). Μάλιστα αρκετός κόσμος τηλεφώνησε στον ΕΟΔΥ αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση. 

Διαβάστε επίσης:

Οταν χάθηκε ο έλεγχος ο επιχειρηματίας αναγκάστηκε να καλέσει κλιμάκιο της Euromedica – στην οποία κατά τις ίδιες πληροφορίες είναι και μέτοχος – και να δημοσιοποιήσει το θέμα. Μετά το περιστατικό η Χαλκιδική έγινε η πρώτη – μαζί με την Μύκονο – περιοχή στην οποία επιβλήθηκαν εκ νέου περιοριστικά μέτρα, με τους πολίτες να αναρωτιούνται γιατί συνέβη αυτό, αφού τα επιβεβαιωμένα κρούσματα δεν το δικαιολογούσαν και η υπόθεση του εργοστασίου είχε θαφτεί. 

Ads