Aναστάτωση επικρατεί στη Χαλκιδική και συγκεκριμένα σε βιομηχανία τροφίμων στη Ορμύλια καθώς βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό 50 από τους 300 εργαζομένους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN.

Ads

Όπως μεταδόθηκε πρόκειται για μεγάλη μονάδα παραγωγής τροφίμων και συγκεκριμένα παραγωγής και τυποποίησης βρώσιμης ελιάς, με μεγάλο κύκλο εργασιών και μεγάλο αριθμό εξαγωγών.

Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός πως τα συγκεκριμένα κρούσματα δε συμπεριλήφθηκαν στη σημερινή επίσημη ενημέρωση εκ μέρους του ΕΟΔΥ, όπου γινόταν λόγος για μόλις 4 κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής.

Μάλιστα, θα πρέπει να σημειωθεί πως τοπικά μέσα εδώ και τρεις μέρες έκαναν εκτενείς αναφορές στο ζήτημα. όταν ξέσπασαν τα πρώτα κρούσματα.

Ads

Όλα άρχισαν, σύμφωνα με το OPEN, πριν από δύο εβδομάδες όταν δύο εργάτριες που κατάγονται από την Αλβανία επέστρεψαν από τις διακοπές τους και εμφάνισαν συμπτώματα. Πήγαν στο Υγειονομικό Κέντρο Πολυγύρου και εκεί διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικές στον κορονοϊό. Αμέσως σταμάτησε κάθε γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο και δόθηκε εντολή από την ιδιοκτησία να γίνει έλεγχος σε όλους τους εργαζομένους. Πενήντα από τους εργαζομένους βρέθηκαν θετικοί. Όλοι είναι ασυμπτωματικοί, παραμένουν στο σπίτι τους σε καραντίνα ενώ έχουν απολυμανθεί όλοι οι χώροι του εργοστασίου.

Η νομική σύμβουλος της εταιρείας, μιλώντας στο OPEN, είπε ότι “είναι 50. Είναι όλοι σε καραντίνα στα σπίτια τους κανονικότατα, έχουν εξεταστεί και οι συγγενείς, δηλ. τα μέλη των οικογενειών παρόλο που δεν εργάζονται στην εταιρεία μας. Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα, έχουν γίνει όλες οι απολυμάνσεις. Βγήκαν τα αποτελέσματα γιατί έγιναν σε ιδιωτική εταιρεία πλέον της προσέλευσης του ΕΟΔΥ στην αρχή προκειμένου να έχουμε γρήγορα αποτελέσματα και τα είχαμε. Ήταν δύο κυρίες οι οποίες στις άδειές τους είχαν πάει στην Αλβανία και βρέθηκαν θετικές, ήταν τα πρώτα δύο κρούσματα που είχαν διαπιστωθεί θετικά. Από εκεί και πέρα όμως όταν έχουμε 50 άτομα δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι αποκλειστικός υπαίτιος ήταν μόνο αυτές οι δύο κυρίες. Και τώρα να μην είμαστε και υπερβολικοί, καταλαβαίνετε, όλος ο κόσμος κυκλοφορεί, συναναστρέφεται”.