Πριν αναλάβει το πόστο του υφυπουργού Εξωτερικών, ο Αντώνης Διαματάρης έχει διατελέσει επί πολλά χρόνια εκδότης της ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυκας».

Ads

Επί των ημερών του, δε, η εφημερίδα έχει δημοσιεύσει διαφήμιση της χούντας και των «καλών» που έκανε στη χώρα ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος και μάλιστα ανήμερα της μαύρης επετείου της 21ης Απριλίου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το φύλλο του «Εθνικού Κήρυκα» με ημερομηνία Σάββατο-Κυριακή 20- 21 Απριλίου 2013, όπου έχει καταχωρηθεί η διαφήμιση, στην οποία γίνεται λόγος για «δικαίωση» της χούντας.

Η διαφήμιση δείχνει τον Παπαδόπουλο και το πουλί της χούντας και γράφει: «Δικαιώθηκε. Ζήτω η 21η Απριλίου 1967. Με την Πατρίδα μας εν μέσω ανεπανάληπτης οικονομικής κρίσης, με την σήψη των θεσμών, με τις επιθέσεις στην Ελληνική οικογένεια, με κλονισμούς σε κάθε επίπεδο καθημερινής δραστηριότητας της κοινωνίας μας, και τον κατακερματισμό της εθνικής μας υπόστασης που υφιστάμεθα σήμερα, δικαιώνεται το έργο της Εθνοσωτήριας Επανάστασης. Το όνομά σου τώρα πια (σ.σ. του Παπαδόπουλου) αιώνια θα μείνει».

Ads

image

Το φύλλο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, με αναγνώστες της εφημερίδας να ζητούν εξηγήσεις τόσο για τη δημοσίευση της διαφήμισης όσο και για το ποιοι ζήτησαν την καταχώρησή της, αλλά και επισημαίνουν ότι θα έπρεπε οι υπεύθυνοι να την αποκηρύξουν.

Όπως αναφέρει το Documento, μετά τις αντιδράσεις, ο νυν υφυπουργός Εξωτερικών, με την ιδιότητα τότε του εκδότη, αναγκάστηκε να απαντήσει, κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων και για «μη νομικό δικαίωμα να αρνηθεί διαφήμιση με το κριτήριο ότι διαφωνεί με το μήνυμά της». Και αφού αναφέρεται στην «φιλοσοφία του Εθνικού Κήρυκα» που «δεν έχει την ανάγκη να αποδείξει τη βαθιά αντίθεσή του σε κάθε μορφής απολυταρχικού, μη δημοκρατικού, συστήματος διακυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της χούντας των Συνταγματαρχών» καταλήγει με το επίσης… δημοκρατικό: «Και για να τελειώνουμε με την υπόθεση αυτή: είναι καιρός να σταματήσουν τις διαλέξεις ηθικής και δήθεν δημοκρατικής ευαισθησίας οι διάφοροι ψευτο – προοδευτικοί. Έχουμε δει πού μας έχουν οδηγήσει αυτές οι τριτοκοσμικού τύπου αντιδράσεις.»