Εν μέσω καταιγιστικών αποκαλύψεων για το σκάνδαλο με το πρόγραμμα των voucher και το πάρτι των γαλάζιων «ημετέρων» η κυβέρνηση διά του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση αναγκάστηκε σήμερα να πάρει πίσω το πρόγραμμα κατάρτισης μέσω voucher.

Ads

Ως αιτιολογία για την κατάργηση του προγράμματος προβλήθηκαν από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση τα λάθη που παρατηρήθηκαν στις πλατφόρμες του προγράμματος! Κι αυτό ενώ τα λάθη είναι γνωστά εδώ και πολλές ημέρες κι έχουν επισύρει την σφοδρή κριτική των επιστημόνων που μετέχουν στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης. Τις ίδιες αυτές ημέρες ο Γιάννης Βρούτσης – συνοδεία κι άλλων κυβερνητικών στελεχών – υποβάθμιζε τα λάθη λέγοντας μάλιστα ότι βρέθηκαν «τέσσερα λάθη σε δυο σελίδες». 

Σε συνέντευξη του, στον ΣΚΑΙ μάλιστα έλεγε ότι λυπάται για τα σχόλια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζοντας ότι ασχολείται με ένα θέμα που προέκυψε από… τρολάρισμα και θα εκτεθεί: «Εγώ λυπήθηκα πραγματικά και το λέω ως τραγικό και, λυπάμαι για την έκφραση, ως γελοίο, ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας να ασχολείται με ένα ζήτημα διαμέσου τρολαρίσματος. Εμείς περιμένουμε να έχουμε τα στοιχεία στη Βουλή. Πιστέψτε με ότι θα εκπλαγείτε, υπό την έννοια ότι θα εκτεθεί για άλλη μια φορά ο κ. Τσίπρας διότι κάποιοι τον παρέσυραν και δεν τον προστάτεψαν. Και εξηγούμαι. Όλη αυτή η κριτική είναι χωρίς περιεχόμενο». Για τη δε διαδικασία υποστήριξε ότι όλα έγιναν με απόλυτα διαφανή τρόπο.

Ωστόσο, σήμερα αποδείχτηκε ότι από την όλη ιστορία αυτή που εκτέθηκε ήταν η κυβέρνηση. Τελικά τα λάθη που δεν υπήρχαν, υπάρχουν και μάλιστα γίνονται δικαιολογία σε μια προσπάθεια απεμπλοκής της κυβέρνησης από ένα σκάνδαλο – βατερλώ που όπως αποκαλύφθηκε σήμερα αγγίζει το περιβάλλον τόσο του υπουργού Εργασίας, όσο και του πρωθυπουργού.