1. Παραδόθηκε η Βίκυ Σταμάτη. Στην περιοχή του Χαϊδαρίου, κοντά στην εκκλησία της Παναγίτσας, σε μικρή απόσταση από το Δρομοκαΐτειο, εντοπίστηκε και συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής η Βίκυ Σταμάτη. Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου είχε αποδράσει την Πέμπτη από το ίδρυμα όπου νοσηλευόταν λόγω ψυχολογικών προβλημάτων. Μετά την παράδοση της Βίκυς Σταμάτη ο Αλέξης Κούγιας παραιτήθηκε από την υπεράσπισή της καταγγέλλοντας την κωμικοτραγική «αυθόρμητη» απόδραση.  Οι αρχές αναζητούν μια γυναίκα που φέρεται να βοήθησε τη Βίκυ Σταμάτη να αποδράσει από το Δρομοκαΐτειο και στη συνέχεια της πρόσφερε καταφύγιο στην περιοχή του Χαϊδαρίου. 

Ads

2. Αισιοδοξία για συμφωνία με την Αθήνα επικρατεί στους κύκλους των θεσμών (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ), σύμφωνα με το Spiegel, καθώς η λίστα μέτρων της ελληνικής κυβέρνησης κρίνεται συγκεκριμένη και κοστολογημένη. Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα ζητήσει έκτακτο Eurogroup, αλλά θα περιμένει το τακτικό Eurogroup για την έγκριση της λίστας. Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης εξάλλου επισήμανε πως η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη και εξέφρασε την αισιοδοξία για την επίτευξη συμφωνίας. «Είμαστε σε καλό δρόμο», είπε. 

3. «Νοείται Αριστερά του Τίποτα;». Το οξύ άρθρο του Γιάννη Πανούση στα ΝΕΑ προκαλεί αναταράξεις σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης διαμηνύει ότι δεν υπαναχωρεί από τις θέσεις του και θα συνεχίσει να τις διατυπώνει δημόσια. «Οι αναφορές του αναπληρωτή υπουργού Γ. Πανούση στο άρθρο του προφανώς και δεν αφορούν ούτε την πολιτική της Κυβέρνησης, ούτε κυβερνητικά στελέχη, ούτε τις πολιτικές δυνάμεις που τη στηρίζουν», απάντησε το Μαξίμου. Σε γραπτή του ανακοίνωση ο Γιάννης Πανούσης τονίζει ότι «με τις γραπτές μου παρεμβάσεις στηρίζω τον πρωθυπουργό και συνολικά την κυβέρνηση στο δύσκολο έργο της. Όλα τα υπόλοιπα είναι αυθαίρετες ερμηνείες και ύποπτες στρεβλώσεις». 

4. Η κυβέρνηση πετά το γάντι στους καναλάρχες. Ο πόλεμος ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους «καναλάρχες» άρχισε με την απόφαση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά να ζητήσει την άμεση πληρωμή οφειλών περίπου 40 εκατομμυρίων ευρώ – οφειλών, που προέρχονται από την μη καταβολή του τέλους χρήσης συχνοτήτων κατά την τελευταία τετραετία. Η κίνηση του υπουργού Επικρατείας ήρθε μετά τον έλεγχο που άνοιξε το υπουργείο Οικονομικών για τα «αμαρτωλά» τραπεζικά δάνεια στις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις ΜΜΕ, ενώ η τρίτη πράξη της μάχης αναμένεται να παιχτεί με την προκήρυξη των αδειών για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες.

Ads

5. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωαννίνων άσκησε διώξεις σε βάρος του πρώην διευθυντή της Γεωπονικής Σχολής Ιωαννίνων και της υπεύθυνης της εστίας για παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση σχετικά με την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

6. Ελεύθερη αφέθηκε η 22χρονη μαθήτρια, που τραυμάτισε το απόγευμα της Πέμπτης με μαχαίρι τρεις συμμαθήτριές της στην τεχνική σχολή του ΟΑΕΔ στου Ρέντη. Για την υπόθεση που εκδικάστηκε στο Aυτόφωρο, όπου οδηγήθηκε με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ορίστηκε δικάσιμος για τις 8 Ιουνίου, ενώ η δράστης θα παραπεμφθεί για ιατρική υποστήριξη. Η νεαρή ομογενής από το Καζακστάν, σύμφωνα με τις πληροφορίες και τις μαρτυρίες, φαίνεται ότι έχει πέσει θέμα bullying. «Περνούσα έναν γολγοθά» λέει η 22χρονη – «Την επηρέασε η υπόθεση Γιακουμάκη» υποστηρίζει η συνήγορος 

7.  Αήθης επίθεση Γιακουμάτου κατά Κωνσταντοπούλου. «Στην προσευχή μου το βράδυ, μέσα από τα άλλα που λέω, και την καταλαβαίνω και την αγαπάω πάρα πολύ, λέω “Θεέ μου, πότε θα ξεμπαρκάρει ο αγαπημένος μας ναυτικός, ο άντρας της;”. Για να είναι κοντά της», δήλωσε. «Λογικό είναι, μια γυναίκα τώρα… Οκτώ μήνες… Είναι λίγο δύσκολο… Θα ήθελα, δηλαδή, να είναι εδώ ο άντρας της. Όπως κάθε γυναίκα», είπε συνεχίζοντας.

9. Νέο παραπλανητικό δημοσίευμα από τη Γερμανία, αυτή τη φορά από το Spiegel. Η «τυπική εναλλαγή» των μελών στο κλιμάκιο του ΔΝΤ παρουσιάστηκε ως αποχώρηση του Ταμείου από τις διαπραγματεύσεις λόγω των καθυστερήσεων που παρατηρούνται». Το δημοσίευμα διαψεύστηκε άμεσα από την Αθήνα, ενώ και το ΔΝΤ εξέδωσε ανακοίνωση: «Ορισμένα μέλη των ομάδων επιστρέφουν στις έδρες τους, ως μέρος της συνήθους εναλλαγής κατά τη διάρκεια αυτών των αποστολών. Οι τεχνικές συνομιλίες συνεχίζονται». 

10. Όμως υπάρχει και η άλλη πλευρά. Μετά την εκπομπή που δικαιώνει την Ελλάδα για τις αποζημιώσεις του Διστόμου, οι Γερμανοί φιλέλληνες – πλακατζήδες του ZDF ξαναχτύπησαν. Αυτή τη φορά αποκαθιστούν την τιμή του Έλληνα «μπαταχτσή», στέλνοντας το μήνυμα ότι ενώ οι Γερμανοί λοιδορούν τους Έλληνες για τα χρέη τους, εκείνοι  πληρώνουν κανονικά. Δείτε το βίντεο. 

Σκίτσο Του Γιάννη Καλαϊτζή