Στη διάψευση πληροφοριών που μετέδωσε η διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Spiegel και οι οποίες ανέφεραν πως το προσωπικό του ΔΝΤ στην Αθήνα ανακλήθηκε για λόγους δυσφορίας προχώρησαν πηγές του υπουργείου Οικονομικών. Ακόμη, διέψευσαν αναφορές που αποδίδονται στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Νίκο Θεοχαράκη, ο οποίος φέρεται να χαρακτήρισε «τελείως ανίκανα» τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών.

Ads

Πάσχα στο σπίτι τους θα κάνουν τα απεσταλμένα στην Αθήνα κλιμάκια του ΔΝΤ, καθώς ο διεθνής οργανισμός ανακαλεί τους εργαζόμενους του, εν μέσω οργής για τις καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις. Τα παραπάνω μεταφέρει η διαδικτυακή έκδοση του Spiegel

«Οι συνομιλίες μεταξύ αξιωματούχων της Ελλάδας και του ΔΝΤ θα συνεχιστούν μετά το Πάσχα. Το Πάσχα των Ορθόδοξων είναι μία εβδομάδα αργότερα από το Πάσχα των Καθολικών, για το λόγο αυτό και οι Έλληνες θεωρούν πως θα πρέπει να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις. Συνεπώς, οι συνομιλίες μεταξύ των ελληνικής ηγεσίας και των αξιωματούχων του ΔΝΤ μετατίθενται για τα μέσα Απριλίου», σημειώνει το επίμαχο δημοσίευμα.

Όπως αναφέρει το Spiegel, στις τάξεις του ΔΝΤ υπάρχει οργή για το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις δεν προχωρούν. Μάλιστα, την Τετάρτη η δυσθυμία των εκπροσώπων του φάνηκε και κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Σε αυτή τη τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με το Spiegel, o αξιωματούχος της υπουργείου Οικονομικών, Νίκος Θεοχαράκης αποτέλεσε το τεχνικό προσωπικό του Brussels Group «εντελώς ανίκανους».

Ads

«Ο γενικός γραμματέας υποστήριξε -όπως και είχε κάνει και ο Έλληνας υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης- ότι η χώρα του την επόμενη εβδομάδα δεν θα μπορέσει να πληρώσει τη δόση προς το ΔΝΤ», γράφει το γερμανικό περιοδικό, παραθέτοντας τη δήλωση του κ.Θεοχαράκη: «Στις 9 Απριλίου έρχεται το τέλος»

«Ωστόσο, οι δηλώσεις από την Αθήνα είναι αντιφατικές. Όπως είπε ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Μάρδας την Παρασκευή, “η χώρα μπορεί να πληρώσει τις επόμενες δόσεις της. Ετσι όπως έχουν τα πράγματα, θα πληρώσουμε αυτά που πρέπει να πληρώσουμε. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε, τα χρήματα επαρκούν”», καταλήγει το περιοδικό.