Στην περιοχή του Χαϊδαρίου, κοντά στην εκκλησία της Παναγίτσας, σε μικρή απόσταση από το Δρομοκαΐτειο, εντοπίστηκε και συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής η Βίκυ Σταμάτη. Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου απέδρασε χθες από το ίδρυμα όπου νοσηλευόταν λόγω ψυχολογικών προβλημάτων. 

Ads

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Βίκυ Σταμάτη επικοινώνησε μέσω τρίτου ατόμου με το δικηγόρο της Φραγκίσκο Ραγκούση κι αυτός ειδοποίησε τις εισαγγελικές Αρχές μεταφέροντας την επιθυμία της πελάτισσάς του να  παραδοθεί αναφέροντας και το σημείο που βρισκόταν. 

Στο σημείο μετέβη περιπολικό, το πλήρωμα του οποίου εντόπισε τη Βίκυ Σταμάτη στα σκαλιά της Εκκλησίας της «Παναγίτσας» πίσω από το Δρομοκαΐτειο. Σε άλλο αυτοκίνητο που συνόδευε το περιπολικό βρίσκονταν ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών, Ισίδωρος Ντογιάκος και ο εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης οι οποίοι είχαν ειδοποιηθεί από τον δικηγόρο της. Η Βίκυ Σταμάτη σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε να δει για λίγο το παιδί της. Οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ (κεντρική Φωτογραφία).

Στο μεταξύ μήνυμα της Βίκυς Σταμάτη βρέθηκε χαραγμένο σε δέντρο στην περιοχή που εντοπίστηκε. Την φωτογραφία έδωσε στη δημοσιότητα το Αθηναϊκό Πρακτορείο.  

Ads

image

Στο μεταξύ αναζητείται μια γυναίκα που φέρεται ότι βοήθησε τη Βίκυ Σταμάτη να αποδράσει από το Δρομοκαΐτειο και στη συνέχεια της πρόσφερε καταφύγιο στην περιοχή του Χαϊδαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, η γυναίκα αυτή την είχε επισκεφτεί στο ίδρυμα χωρίς να καταγραφεί στα βιβλία επισκεπτηρίου και ίσως πρόκειται για το τρίτο πρόσωπο που επικοινώνησε με τον συνήγορο της Βίκυς Σταμάτη. 

Η απόδραση

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλουαπέδρασε τα ξημερώματα της Πέμπτης από το δωμάτιο του Δρομοκαΐτειου, όπου νοσηλευόταν φρουρούμενη. Κατεπείγουσα έρευνα για την απόδρασή της έχει διατάξει η εισαγγελία του Αρείου Πάγου καθώς το λουκέτο της μπαλκονόπορτας βρέθηκε ξεκλείδωτο από έξω. Στο δωμάτιο βρέθηκε σημείωμά της στο οποίο κατηγορούσε τους δικαστές για την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης που κατέθεσε. 

Λίγο μετά την απόδρασή της συνελήφθησαν οι τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι που είχαν την ευθύνη της φύλαξης της Βίκυς Σταμάτη, οι οποίοι αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Λύση στην υπόθεση της Βίκυς Σταμάτη, και σε άλλες αντίστοιχες υποθέσεις,προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, με τον υπουργό Νίκο Παρασκευόπουλο να ανακοινώνει πως εξετάζεται η υποβολή τροπολογίας που «θα προβλέπει τον κατ’ οίκον περιορισμό σε συγκατηγορούμενους συζύγους, συμβίους ή συγγενείς εξ αίματος έως δεύτερου βαθμού εφόσον η αποδιδόμενη πράξη οφείλεται σε σύγκρουση καθηκόντων εξαιτίας της σχέσης αυτής».