Απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο, όπου νοσηλευόταν με ψυχολογικά προβλήματα, η κρατούμενη Βίκυ Σταμάτη. Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, το έσκασε από το φρουρούμενο δωμάτιό της μόλις μια ημέρα μετά την απόρριψη της 5ης αίτησης αποφυλάκισης που είχε υποβάλλει.

Ads

Η Βίκυ Σταμάτη διέφυγε από τη μπαλκονόπορτα. Το λουκέτο της πόρτας δεν έχει ίχνη παραβίασης. Βρέθηκε ξεκλείδωτο από την εξωτερική πλευρά, γεγονός το οποίο υποδεικνύει ότι η Βίκυ Σταμάτη είχε κάποιον συνεργό. 

Η απόδραση διαπιστώθηκε στις 06:45 της Πέμπτης, κατά την αλλαγή της βάρδιας των φρουρών. Ωστόσο, υπολογίζεται ότι η Βίκυ Σταμάτη έφυγε μεταξύ 01:00 και 03:00 τα ξημερώματα. 

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη για τις συνθήκες απόδρασης. Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά να διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις, είτε από τους υπεύθυνους για τη φύλαξη της κρατουμένης, είτε από άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα, αλλά και να εξεταστούν μάρτυρες, να ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις και να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα της έρευνας με αιτιολογημένο πόρισμα.

Ads

«Το ίδρυμα δεν φέρει ευθύνη»

Μιλώντας στο Mega ο πρόεδρος του Δρομοκαΐτειου, Ισίδωρος Πρόϊος, ξεκαθάρισε ότι «η διοίκηση δεν φέρει καμία ευθύνη» καθώς όπως είπε η Βίκυ Σταμάτη βρισκόταν υπό φρούρηση.

«Ήταν στο δωμάτιο μόνη της και φρουρούνταν επί 24ωρου βάσεως από σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Κορυδαλλού σε τρεις βάρδιες. Το δωμάτιό της βρισκόταν στο ισόγειο και το μπαλκόνι της ήταν κλειδωμένο με λουκέτο το οποίο βρέθηκε παραβιασμένο. Ασφαλώς κάποιος τη βοήθησε» πρόσθεσε ο Ισίδωρος Πρόϊος, τονίζοντας ότι αυτό ίσως να έγινε κατά την αλλαγή βάρδιας των φρουρών.

Ραγκούσης: Την παρακαλώ να γυρίσει

Έκκληση στη Βίκυ Σταμάτη να επιστρέψει άμεσα στο Δρομοκαΐτειο απευθύνει ο συνήγορός της Φραγκίσκος Ραγκούσης. Παράλληλα εξέφρασε φόβο για τη ζωή της. 

«Η Βίκυ μίλησε χθες το βράδυ, στις 9 η ώρα, με το παιδί της και ήταν πολύ στενοχωρημένη και απελπισμένη μετά την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης» σημείωσε η μητέρα της Βίκυς Σταμάτη. «Επιβάλλεται να επιστρέψει στο νοσοκομείο. Είναι μια πράξη που έγινε εν βρασμώ» ανέφερε ο αδελφός της.