Ελεύθερη αφέθηκε η 22χρονη μαθήτρια, που τραυμάτισε το απόγευμα της Πέμπτης με μαχαίρι τρεις συμμαθήτριές της στην τεχνική σχολή του ΟΑΕΔ στου Ρέντη. Για την υπόθεση που εκδικάστηκε στο Aυτόφωρο, όπου οδηγήθηκε με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ορίστηκε δικάσιμος για τις 8 Ιουνίου, ενώ η δράστις θα παραπεμφθεί για ιατρική υποστήριξη.

Ads

Η νεαρή ομογενής από το Καζακστάν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, φαίνεται ότι έχει πέσει  θέμα bullying. Φέρεται να είναι από φτωχή οικογένεια που μένει σε σπίτι χωρίς ρεύμα. 

Η ίδια στην κατάθεσή της ήταν τρομαγμένη, ταραγμένη και ξέσπαγε διαρκώς σε λυγμούς. Υποστήριξε ότι οι συμμαθήτριές της την πείραζαν και γενικά αντιμετώπιζε την άσχημη συμπεριφορά των άλλων. 

Πηγές από την αστυνομία λένε ότι η κοπέλα ήταν ταραγμένη ψυχολογικά καθώς είχε εμπλακεί και πέρσι σε ανάλογο επεισόδιο. Βρισκόταν μάλιστα υπό επιτήρηση από τους καθηγητές ενώ είχε κληθεί και κοινωνικός λειτουργός για να την βοηθήσει. 

Ads

Οι τρεις κοπέλες που τραυματίστηκαν στα χέρια – οι δύο αλβανικής καταγωγής 20 και 21 ετών αντίστοιχα και μία Ελληνίδα 20 ετών – στις καταθέσεις τους αρνήθηκαν ότι είχαν κάποιο πρόβλημα με τη συμμαθήτριά τους και είπαν ότι η επίθεσή της ήταν απρόκλητη. 

Η 22χρονη πριν επιτεθεί φέρεται να είπε: «Επειδή είμαι πολύ καλοπροαίρετος άνθρωπος σήμερα θα γελάσετε για τελευταία φορά». Συμμαθητής της που, όπως υποστήριξε, κατάφερε να την αφοπλίσει, είπε στο Mega, ότι η 22χρονη αρχικά άρπαξε το μαχαίρι και τραυμάτισε τη μία κοπέλα στο χέρι. Στη συνέχεια επιτέθηκε στη δεύτερη στρέφοντας το μαχαίρι προς την καρδιά της. Η δεύτερη κοπέλα πρόλαβε και έβαλε μπροστά τα χέρια της και την τραυμάτισε εκεί. «Το τρίτο περιστατικό δεν πρόλαβα να το δω γιατί είχα βγει έξω για να βοηθήσω τη δεύτερη κοπέλα που είχε τραυματιστεί πιο σοβαρά» υποστήριξε.