Για επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου, που αποτελούσε προαπαιτούμενη δράση για την εκταμίευση της δόσης του Φεβρουαρίου, ύψους 2,8 δισ. ευρώ, καθώς και την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του 2013 ενημερώνει σήμερα το απόγευμα το Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. Στη σημερινή συνεδρίαση στις Βρυξέλλες θα εξεταστεί και το θέμα της Κύπρου.
 

Ads

Στην πρώτη συνεδρίαση του σώματος που θα τελεσθεί υπό την προεδρία του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος πρόσφατα διαδέχθηκε τον ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ στην ηγεσία του Eurogroup, αναμένεται να εξεταστεί η πορεία 15 προαπαιτούμενων δράσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας.
 
Ανάμεσα στις εν λόγω δράσεις βρίσκονται το πρόγραμμα υπαγωγής σε καθεστώς διαθεσιμότητας για 25.000 χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, η επικαιροποίηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, η εφαρμογή διατάξεων ενίσχυσης του φοροελεγκτικού μηχανισμού, αλλά και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.
 
Παράλληλα, στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να εξετασθούν οι ευρωπαϊκές θέσεις
εν όψει της Συνόδου του G-20 στην Μόσχα και ζητήματα σχετικά με την επιδίωξη φιλικής προς την ανάπτυξη δημοσιονομικής εξυγίανσης, στα πλαίσια του λεγόμενου Ευρωπαϊκού Εξαμήνου.
 
Στις εργασίες του Eurogroup θα συμμετάσχει και η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία θα παραβρεθεί και στην εκδήλωση προς τιμή του απερχόμενου Προέδρου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.