Kρίθηκε προφυλακιστέος o 31χρονος οργανωμένος οπαδός με το ψευδώνυμο “Shark”, ο οποίος παραδόθηκε το πρωί της Παρασκευής (10/5), στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικού Χώρους της Ασφάλειας Αττικής,  για την ενεργή συμμετοχή του στα επεισόδια στον Ρέντη, που οδήγησαν στη δολοφονία του αστυνομικού των ΜΑΤ Γιώργου Λυγγερίδη.

Ads

Εις βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης και της συμμετοχής του στα αιματηρά επεισόδια.

Όπως προκύπτει από το προανακριτικό υλικό, ο “Shark” αποτελεί ένα από τα ηγετικά στελέχη, το οποίο είχε σημαντικό ρόλο στην επίθεση των οπαδών, στις 7 Δεκεμβρίου, στου Ρέντη.

Ο ρόλος του στη δολοφονία Λυγγερίδη

Συγκεκριμένα, όπως έδειξε η προανάκριση, σε προγενέστερο της επίθεσης χρόνο και όταν βασικοί εμπλεκόμενοι, βρίσκονταν εξωτερικά του γηπέδου, ένα από τα μέλη, εισήλθε από τη πλαϊνή πόρτα στη θύρα των οργανωμένων οπαδών, συνομίλησε για λίγα δευτερόλεπτα με τον 31χρονο και κατευθύνθηκαν προς την έξοδο που βρίσκεται απέναντι από την κερκίδα των οργανωμένων οπαδών.

Ads

Στη συνέχεια, επέστρεψαν στην κερκίδα των οργανωμένων οπαδών και μετά από λίγα λεπτά, ο ίδιος με ακόμη έναν κατηγορούμενο, εξήλθαν του γηπέδου, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα των δραστών και από κοινού διενεργήσαν επιθέσεις εναντίων των αστυνομικών της διμοιρίας, με τους ίδιους να συμμετέχουν ενεργά σε αυτές.

Όπως διαπιστώθηκε, στο δείγμα που λήφθηκε από τον 31χρονο, με σκοπό την ανίχνευση υπολειμμάτων ενεργοποιημένης πυροτεχνικής σύνθεσης, ανευρέθηκαν σωματίδια σε φορέα φωτοβολίδας τύπου αλεξιπτώτου και πυροβολισμού με πιστόλι εκτόξευσης, στο δείγμα από τα χέρια του.