Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα βγήκαν στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Παιδεία της Νίκης Κεραμέως που θα ψηφιστεί τελικά αύριο στη Βουλή. Η πορεία των εκπαιδευτικών ξεκίνησε από τα Προπύλαια, έφτασε στην Ομόνοια και από εκεί μέσω της οδού Σταδίου κατευθύνθηκε στη Βουλή. 

Ads

Στην πορεία συμμετείχαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, η ΟΙΕΛΕ, εκπαιδευτικοί σύλλογοι, το ΠΑΜΕ, σωματεία, φοιτητές και μαθητές, αλλά και σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων. Κεντρικό σύνθημα ήταν ότι το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά. Η αστυνομική παρουσία στην πορεία ήταν ισχυρή ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν παραταχθεί γύρω από το Κοινοβούλιο.

Το νομοσχέδιο, που έχει επικριθεί από όλη την αντιπολίτευση, θα ψηφιστεί αύριο Πέμπτη με ονομαστική ψηφοφορία έπειτα από σχετικό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Για τον λόγο αυτό, ανακοινώθηκε και έκτακτη στάση εργασίας για αύριο από ΟΛΜΕ ΔΟΕ (11.00- 14.00) με νέο κάλεσμα στις 12.00 στη Βουλή.

Όλο το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και πολλές πόλεις της χώρας μαζικές κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών και φοιτητών ενάντια στο πολυνομοσχέδιο αλλά και τη διαβόητη τροπολογία και υπουργική απόφαση για τη ζωντανή μετάδοση του μαθήματος και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Χθες η Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ πραγματοποίησε 24ωρη απεργία, με συλλαλητήριο και πορεία στη Βουλή. 

Ads

Διαβάστε επίσης: 

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να αποσυρθεί το «αντιεκπαιδευτικό», όπως το χαρακτηρίζουν, πολυνομοσχέδιο που όπως τονίζουν χειροτερεύει τη λειτουργία του σχολείου, αυξάνει τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα, οξύνει την εξεταστική αρένα με την επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων, βάζει «κόφτη» στη φοίτηση στα ΕΠΑΛ, προχωρά σε αντιδραστικές τομές στη δομή και το περιεχόμενο του σχολείου υψώνοντας νέους ταξικούς φραγμούς (εισαγωγή του μαθήματος της αγγλικής γλώσσας στα νηπιαγωγεία, επαναφορά της διαγωγής, κ.ά). Επιπλέον ζητούν να αποσυρθεί και η τροπολογία για την εγκαθίδρυση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος.

image

image

image

image