Συγκεντρώσεις και πορείες κόντρα στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται το βράδυ στη Βουλή πραγματοποιούνται από το πρωί της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Ads

Διαβάστε επίσης:
Οι εργαζόμενοι γιορτάζουν την Εργατική Πρωτομαγιά και καταδικάζουν το ασφαλιστικό
Οι πρωινές διαδηλώσεις για την Πρωτομαγιά και το ασφαλιστικό μέσα από τον φακό

Τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων πήρε το απόγευμα η ΑΔΕΔΥ που διοργανώνει συλλαλητήριο-συναυλία στην πλατεία Συντάγματος.

Στο Σύνταγμα πραγματοποιούν συγκέντρωση και οι ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΟΕΔΗΝ, ΕΣΗΕΑ, Λαϊκή Ενότητα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και διάφορες άλλες συλλογικότητες.

Ads

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν επίσης η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), οι οποίες αποφάσισαν ομόφωνα το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την Κυριακή, διαμαρτυρόμενες γιατί με «διαδικασίες fast track, η κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο, προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσει έτσι τις αντιδράσεις».

Σύμφωνα με την Τροχαία, κλειστές είναι το απόγευμα οι Αμαλίας από Διάκου, Β. Σοφίας από Χίλτον και η Σταδίου από Ομόνοια.

Το πρωί της Κυριακής, ΠΑΜΕ και ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ διαδήλωσαν στο Σύνταγμα, όπου, σύμφωνα με την Αστυνομία, έδωσαν το παρών 6.000 και 400 άτομα, αντίστοιχα.