Εν μέσω συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα, συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση και ψήφιση το βράδυ του ασφαλιστικού-φορολογικού νομοσχεδίου.

Ads
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι εργαζόμενοι γιορτάζουν την Εργατική Πρωτομαγιά και καταδικάζουν το ασφαλιστικό

Ads

Τον χορό των κινητοποιήσεων άνοιξε στις 10.00 το πρωί συγκέντρωση στο Σύνταγμα, που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, που «τίμησε την εργατική Πρωτομαγιά». Συλλαλητήριο  στην Αθήνα, για την Εργατική Πρωτομαγια, πραγματοποίησαν το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος,  η ΓΣΕΕ, μαζί με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ). Στο συλλαλητήριο καλούσαν επίσης η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), οι οποίες αποφάσισαν ομόφωνα το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την Κυριακή, διαμαρτυρόμενοι γιατί με «διαδικασίες fast track, η κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο, προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσει έτσι τις αντιδράσεις». Στις 12.00 το μεσημέρι, ξεκίνησε η πορεία της ΠΟΕΣΥ που κάλεσε τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης σε διαδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νέο ασφαλιστικό.

Νέος γύρος κινητοποιήσεων το απόγευμα

Στη συνέχεια τη σκυτάλη παίρνει η ΑΔΕΔΥ, η οποία διοργανώνει Συλλαλητήριο-Συναυλία στην πλατεία Συντάγματος στις 6.00 το απόγευμα, «ημέρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση να ψηφίσει στη Βουλή το αντιλαϊκό νομοσχέδιο και που οι εργαζόμενοι της χώρας μας γιορτάζουν αγωνιστικά την Εργατική Πρωτομαγιά».

Σε νέα κινητοποίηση το απόγευμα, επίσης στο Σύνταγμα, καλεί και το ΠΑΜΕ, με τρεις προσυγκεντρώσεις στις 7.00 μμ, στην Ομόνοια, στην Παλιά Βουλή και στους Στύλους Ολυμπίου Διός. Στο πλαίσιο της απογευματινής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, το ΠΑΜΕ διοργανώνει συναυλία αλληλεγγύης με τίτλο «Ενα τραγούδι για τον πρόσφυγα». Στη συναυλία έχουν δηλώσει συμμετοχή οι καλλιτέχνες: Ρίτα Αντωνοπούλου, Γιώργος Γεωργακάκης, Παντελής Θαλασσινός, Βαγγέλης Κορακάκης, Μίλτος Πασχαλίδης, Λίνα Ψυχογιού και η Χορωδία του ΠΑΜΕ.

Αντίστοιχες διαδηλώσεις διοργανώθηκαν και διοργανώνονται σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη αλλά και άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Δείτε φωτογραφίες από τις πρωινές κινητοποιήσεις:

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image