Αν και όλα έδειχναν ότι ο Βασίλης Κορκίδης θα ήταν ο υποψήφιος της ΝΔ για τον Πειραιά, ο ίδιος ανακοίνωσε σήμερα αιφνιδιαστικά την απόσυρσή του από την κούρσα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Νέας Σελίδας», καθοριστικό ρόλο για την απόσυρση της υποψηφιότητας του κ. Κορκίδη, έπαιξε μεγάλος οικονομικός παράγοντας του Πειραιά,  που στηρίζει άλλον υποψήφιο. Σύμφωνα με την εφημερίδα ο επιχειρηματίας άσκησε όλη την επιρροή του στην Πειραιώς, με την οποία διατηρεί άριστες σχέσεις, προκειμένου να αποσυρθεί το χαρτί Κορκίδη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος ο Βασίλης Κορκίδης είχε κάνει retweet τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου που ανέφερε ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος. Μάλιστα δεν υπήρξε διάψευση της πληροφορίας από καμία πλευρά. Επίσης σύμφωνα με τη «Νέα Σελίδα», ο Βασίλης Κορκίδης είχε κλείσει χώρο για να ανακοινώσει αύριο επισήμως την υποψηφιότητά του, ενώ είχε προγραμματίσει για τον ίδιο λόγο μια σειρά τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εμφανίσεών. 

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης, ανέφερε για την απόφασή του: «Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την τιμητική πρόταση στήριξης στην διεκδίκηση του δήμου Πειραιά και την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπο μου, αλλά δυστυχώς οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να αναλάβω μία τόσο μεγάλη ευθύνη για τη πόλη που αγαπώ. Λυπάμαι πολύ εάν απογοητεύω κάποιους συμπολίτες μου με την τελική απόφαση μου, όμως θέλω να πιστέψετε ότι είναι αποτέλεσμα δύσκολης αλλά ώριμης σκέψης. Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους».

Ads

Πάντως η δήλωση του Βασίλη Κορκίδη φαίνεται να προκάλεσε την ενόχληση της ΝΔ, η οποία τον αδειάζει διαψεύδοντας ότι του έγινε κάποια κρούση. «Μόνος του αυτοπροτάθηκε ο κ.Κορκίδης, μόνος του το πήρε πίσω», σχολίασαν στελέχη της ΝΔ. Σημειώνεται πως υποψήφιος για το δήμο Πειραιά θα είναι ξανά ο Γιάννης Μώραλης.