«Περιμένω να ακούσω από τον πρωθυπουργό ότι θα επισκεφθεί αμέσως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να διαμορφωθεί κατάλληλο κυβερνητικό σχήμα για την διεκπεραίωση εκκρεμών υποθέσεων και τη προκήρυξη εκλογών και τότε καθορίσω τη στάση μου», δήλωσε από το βήμα της Βουλής η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη.

Ads

Η προσφάτως διαγραφείσα από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ βουλευτής, διαπίστωσε, ωστόσο, ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο έτσι» και συνεπώς λύση είναι «να πάμε σε εκλογές το συντομότερο». «Μέσα σε δύο εβδομάδες κατορθώσαμε να τινάξουμε στον αέρα τη συμφωνία» για τη στήριξη της Ελλάδας, τόνισε η πρώην υπουργός, μιλώντας ακόμη για «ταπεινωτικό τελεσίγραφο Μέρκελ-Σαρκοζί» σχετικά με την ημερομηνία και το ερώτημα του δημοψηφίσματος.

Τα πυρά της στράφηκαν και κατά του προέδρου της ΝΔ γιατί δήλωσε πως από την αρχή είχε κάνει σαφή τη θέση του απέναντι στη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου αν και κανείς δεν το είχε κατανοήσει τότε.

Ταυτόχρονα, όμως, η κ. Κατσέλη αναφέρθηκε και στην κατάσταση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας τη λύπη της για την εμφάνιση ομάδων που διεκδικούν τιμάρια μελλοντικών σχημάτων εξουσίας.

Ads

Εκτίμησε επίσης ότι οι προτάσεις για κυβέρνηση τεχνοκρατών δεν είναι αθώες, ιδιαίτερα όταν προβάλλονται από συγκεκριμένα συμφέροντα και εξωθεσμικούς παράγοντες.