Στην πλατεία Βικτωρίας έχουν βρει για ακόμη φορά καταφύγιο οικογένειες προσφύγων,  που μπόρεσαν να φύγουν τις τελευταίες ημέρες από την Μόρια μετά τη χορήγηση ασύλου, ωστόσο το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής με τις αποφάσεις του τους έχει στερήσει τη στέγη. Ανάμεσα τους είναι γυναίκες έγκυες και και μωρά λίγων ημερών, που κοιμούνται στο δρόμο.

Ads

Στο πλευρό των προσφύγων βρίσκονται αλληλέγγυες συλλογικότητες και πολίτες, ενώ φαγητό, φρούτα και νερό προσέφερε το απόγευμα της Πέμπτης και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. «Καλούμε κάθε νέο και νέα, να σταθεί απέναντι στη λογική της εγκατάλειψης που προωθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και να σταθεί στο πλάι αυτών των ανθρώπων διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης», έγραφε το κάλεσμα της οργάνωσης.

Διαβάστε επίσης

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, τις τελευταίες μέρες «η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει το σχέδιο των εξώσεων, με αποτέλεσμα εκατοντάδες πρόσφυγες να οδηγούνται στο κοινωνικό περιθώριο». Κάθε μέρα στην πλατεία Βικτωρίας έρχονται δεκάδες οικογένειες ψάχνοντας να βρουν ένα καταφύγιο καθώς αδυνατούν να βρουν σπίτι, κάτι εξαιρετικά δύσκολο στη σημερινή αγορά, που επιπλέον επιβαρύνεται από τη διάχυτη ξενοφοβία.

Ads

image

image

«Ο εγκλωβισμός τους αντανακλά την αναπολεσματικότητα μιας κοινωνικά ανάλγητης κυβέρνησης που αρνείται να χαράξει πολιτικές στέγασης και ένταξης των προσφύγων στην κοινωνία, εξαιτίας των ακραία συντηρητικών και ξενοφοβικών αντανακλαστικών της», αναφέρει.

image

image

«Σήμερα, προσφέραμε φαγητό, νερό και φρούτα. Όσο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα επιμένει να εξωθεί οικογένειες και μωρά παιδιά στο δρόμο, εμείς θα επιμένουμε στον αγώνα για των προσφύγων για μια καλύτερη ζωή. Για σπίτι, για τροφή, για αξιοπρεπή εργασία. Για ένα μέλλον με ασφάλεια, χωρίς κινδύνους που καθημερινά απειλούν τη ζωή τους», καταλήγει η ανακοίνωση.