Την πρώτη κατάθεση στους αστυνομικούς έδωσε σήμερα Τρίτη ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος, ο οποίος δέχθηκε δολοφονική επίθεση από αγνώστους τα ξημερώματα της Δευτέρας έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια.

Ads

Ο ίδιος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του ΚΑΤ, όπου τον επισκέφτηκαν σήμερα οι άνδρες της Ασφάλειας Ανθρωποκτονιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέφανος Χίος έδωσε κάποια πρώτα στοιχεία για απειλές που δεχόταν λόγω των ρεπορτάζ που δημοσίευε στην εφημερίδα «Μακελειό», ενώ αποδίδει τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του, σε άτομα που ήθελαν να τον κάνουν να σταματήσει.

Όπως περιέγραψε, ο δράστης με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τον πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής και τον τραυμάτισε στον λαιμό και στα πλευρά. Ο δημοσιογράφος άνοιξε την πόρτα του οδηγού, χτύπησε τον δράστη και αυτή η κίνηση είχε σαν αποτέλεσμα να μπλοκάρει το όπλο του και να αναγκαστεί να τραπεί σε φυγή.

Ads

Από την Αστυνομία έχουν ληφθεί βιντεοληπτικά υλικά από το κλειστό κύκλωμα της οικίας του θύματος και από άλλες κάμερες της περιοχής, τα οποία αναλύονται, επίσης σε μία προσπάθεια να φτάσουν οι Αρχές πιο κοντά στους δράστες.