Άγνωστοι πυροβόλησαν τα ξημερώματα τον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια και τον τραυμάτισαν.

Ads

Κατά τις πρώτες πληροφορίες από πηγές προσκείμενες στην αστυνομία, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του, λίγο μετά τις 03:00, δέχθηκε μία σφαίρα στον λαιμό και άλλη μία στα πλευρά, ενώ άλλες βολίδες έχουν καρφωθεί στο αυτοκίνητό του. Ο δράστης, μαζί με τον συνεργό του, τον πλησίασε από την πλευρά του οδηγού την ώρα που ήταν μέσα στο αυτοκίνητο και τον πυροβόλησε.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της συζύγου του προηγήθηκε κάποιος διαπληκτισμός και φωνές, τις οποίες άκουσε από το διαμέρισμα τους και κατέβηκε να δει τι συμβαίνει. Όταν έφτασε βρήκε τραυματισμένο τον σύζυγό της και οι δράστες είχαν εξαφανιστεί. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όπλο του δράστη ενδεχομένως να μπλόκαρε και αυτό γλίτωσε τον Στέφανο Χίο, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο και από εκεί στο ΚΑΤ, όπου παραμένει για νοσηλεία. Η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται «ελεγχόμενη».

Ads

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως ο «μοναδικός μάρτυρας στην υπόθεση είναι ο ίδιος ο Στέφανος Χίος, ο οποίος δεν είναι ακόμα σε θέση να μιλήσει». «Περιμένουμε να του πάρουμε κατάθεση για να μάθουμε τα πρώτα βασικά στοιχεία για την επίθεση. Δεν κινδυνεύει η ζωή του αλλά δεν ήταν σε θέση να μιλήσει το πρωί», σημειώνουν οι ίδιες πηγές. Πάντως σε δικούς του ανθρώπους, ο Χίος φέρεται να είπε ότι ο άνθρωπος που τον πλησίασε είχε καλυμμένο το πρόσωπό του με κουκούλα full-face και δεν είπε λέξη, παρά άρχισε να πυροβολεί.

Την έρευνα έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αττικής και κανένα ενδεχόμενο για τα κίνητρα δεν μπορεί να αποκλειστεί, όπως χαρακτηριστικά λένε οι αστυνομικοί. Οι Αρχές αναμένεται να πάρουν αρκετές καταθέσεις από τον δημοσιογράφο, ενώ θα ζητήσουν την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου  για να διαπιστώσουν εάν υπήρχαν στο πρόσφατο παρελθόν απειλητικά τηλεφωνήματα ή sms σε βάρος του.

Την ίδια στιγμή, με ανάρτηση στο σάιτ του Στέφανου Χίου makeleiogr επιρρίπτονται προσωπικά ευθύνες στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη και στον πολιτικό προϊστάμενο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καθώς όπως αναφέρεται «όλο αυτόν τον καιρό αρνούνται τα αιτήματα για παροχή αστυνομικής προστασίας στη ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΕΠΕ και στον ίδιο τον Στέφανο Χίο».