Τον Ιούλιο του 2007 ο αντιδήμαρχος Οικονομικών της Αθήνας Νίκος Βαφειάδης δήλωνε ότι: «Βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για την αποξήλωση περίπου 4.000 παράνομων πινακίδων που θα κοστίσει 50.000 ευρώ». Ωστόσο, τριάντα μήνες μετά ούτε η συγκεκριμένη αλλά και καμία άλλη εργολαβία έχει ξεκινήσει.

Ads

«Η εργολαβία εκείνη δεν προχώρησε επειδή τα χρήματα ήταν πολύ λίγα και διότι δεν είχαμε δικαίωμα αποξήλωσης» λέει σήμερα στην «Ελευθεροτυπία» ο Ν. Βαφειάδης, που παραμένει ένας από τους στενούς συνεργάτες του δημάρχου. «Μας έστειλε χαρτί και ο επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ελέγχει τα έξοδα του δήμου και μας είπε ότι δεν έχουμε δικαίωμα να εκτελούμε τέτοιο έργο», συμπληρώνει.

Όταν ο δημοσιογράφος ζητά να του δείξει το σχετικό έγγραφο του επιτρόπου, ο Ν. Βαφειάδης δίνει έγγραφο της Διεύθυνσης Μελετών (ασχολείται με τα τεχνικά θέματα και υπάγεται στον αναπληρωτή δημάρχου Χρόνη Ακριτίδη), η οποία απαντά στη Διεύθυνση Δημοτικών Προσόδων (υπάγεται στον ίδιο τον κ. Βαφειάδη).

Το έγγραφο έχει ημερομηνία 29/6/09 και απαντά σε έγγραφο της ΔΔΠ, η οποία είχε ζητήσει (19/5/09) από τη Διεύθυνση Μελετών να συντάξει και να δημοπρατήσει μελέτη για την καθαίρεση παράνομων διαφημιστικών μέσων. Η Διεύθυνση Μελετών επικαλείται «πρόσφατες αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου» και «επαφή με την εντεταλμένη επίτροπο στον Δήμο Αθηναίων» για να αποφανθεί ότι «η εργασία απομάκρυνσης των παράνομων διαφημιστικών μέσων πρέπει να γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 28/80 και του νόμου 3463/06».

Ads

Μάλιστα, την Παρασκευή η Δημαρχιακή Επιτροπή συζητά θέμα για: «Εγκριση πίστωσης ποσού 150.000,00 ευρώ για εργασία απομάκρυνσης διαφημιστικών μέσων που έχουν τοποθετηθεί χωρίς άδεια σε κοινόχρηστους χώρους και ιδιωτικούς χώρους». Με νέα απόφαση το έργο δεν θα εκτελεσθεί από τη Διεύθυνση Μελετών ή τη Διεύθυνση Προσόδων, αλλά από τη Διεύθυνση Καθαριότητας.

Πηγή: Ελευθεροτυπία