Προτεραιότητα δίνεται στο άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων, ξεκαθάρισε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας πως άλλες δραστηριότητες, τομείς της αγοράς μπορούν να περιμένουν.

Ads

«Επόμενη προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων. Άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν λίγο ακόμα για να επαναλειτουργήσουν», είπε χαρακτηριστικά.

Λίγο νωρίτερα, την απόφαση Μητσοτάκη να ανοίξουν πρώτα Γυμνάσια -Λύκεια, είχε προαναγγείλει η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ1.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ενημέρωσε χθες την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ότι στόχος είναι να υπάρξει συνεδρίαση με τους ειδικούς αυτή την εβδομάδα ώστε να ληφθούν οι αποφάσεις για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Ads

Ουσιαστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την παρέμβασή του έβαλε τέλος στο άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων, την άρση απαγόρευσης στη μετακίνηση εκτός νομού ή ακόμα και της εστίασης που συζητείται έντονα τις τελευταίες μέρες.