Όταν ανακοινώθηκαν από τη Χαριλάου Τρικούπη τα ονόματα των υπευθύνων του κόμματος σε διάφορους τομείς, ο ορισμός της παρουσιάστριας Κατερίνας Λάσπα ως γραμματέως εθελοντισμού προκάλεσε έκπληξη και ερμηνεύθηκε από τους περισσότερους σαν μια lifestyle επιλογή από αυτές που κάνουν οι πολιτικοί αρχηγοί στο δρόμο προς τις κάλπες επενδύοντας στην αναγνωρισιμότητα και την τηλεοπτική εμπειρία των συγκεκριμένων προσώπων.

Ads

Η παρουσία της στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα είχε ξεχαστεί γρήγορα, αν δεν προκαλούσε θόρυβο με την αντίδρασή της για την ανάγνωση παραμυθιών από Drag queen στη Θεσσαλονίκη, σε εκδήλωση στην οποία είχε εκπροσωπηθεί το κόμμα. «Αθλιότητα» φώναξε με ανάρτησή της, εξοργίζοντας στελέχη του ΠΑΣΟΚ (ιδιαίτερα όσα ασχολούνται με θέματα δικαιωμάτων, ισότητας και συμπερίληψης).

Παρόλο που αποδοκιμάστηκε εντονότατα από «συντρόφους» της στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στην Χαριλάου Τρικούπη έμειναν απαθείς προσπαθώντας απλώς να περιορίσουν την εσωκομματική φασαρία. Ούτε επανορθωτική δήλωση δεν της ζητήθηκε να κάνει με αποτέλεσμα να μιλήσει μέσω «κύκλων»(!!) στα «Παραπολιτικά» υποστηρίζοντας ότι είναι αστείο να τη λένε ομοφοβική, αφού πήγαινε στις «Κούκλες» (όπου εμφανίζονται Drag queens).

Μόλις κάθισε η σκόνη της συγκεκριμένης παραφωνίας, η Κατερίνα Λάσπα επανήλθε μετά τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, προβάλλοντας συνέντευξη που είχε κάνει με την Αννα Μαρία το 2017 και μιλώντας με συγκίνηση, σεβασμό και ευγνωμοσύνη για το ζεύγος.

Ads

Αν αναλογιστεί κανείς ότι ο υποψήφιος στην Α’ Αθήνας Παύλος Γερουλάνος, του οποίου ο πατέρας υπήρξε συνεργάτης του τέως βασιλιά, δεν πήγε στην κηδεία προφανώς για να μην παρερμηνευθεί η παρουσία του, καταλαβαίνει πόσο εκτός κλίματος ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ βρέθηκε η Κατερίνα Λάσπα.

Κανένας βουλευτής και κανένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν έκανε δημόσια δήλωση για να εκφράσει ανάλογα αισθήματα προς τον τέως βασιλιά και την οικογένειά του. Το γεγονός ότι δεν σχολιάστηκε η ανάρτηση της Κ.  Λάσπα μεγαλοφώνως συνδέεται με την προσοχή που δείχνουν όλοι στη συγκεκριμένη προεκλογική συνθήκη ώστε να μη θεωρηθούν υπεύθυνοι για την πρόκληση εσωκομματικού προβλήματος.

Στο παρασκήνιο, ωστόσο, λέγονται διάφορα. Κυρίως ότι ο Ν. Ανδρουλάκης τη χρειάζεται για να απευθυνθεί στο συντηρητικό κοινό της Θεσσαλονίκης, που το «έθρεφε» η – προφυλακισμένη πλέον – Εύα Καϊλή. Αν ισχύει αυτό, θα φανεί σύντομα, με την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων.