Ο καθηγητής του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος προχώρησε σε δήλωση σχετικά με το δοκιμαστικό δρομολόγιο που έκανε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής στο Μετρό Θεσσαλονίκης.

Ads

Ο κ. Μυλόπουλος αρχικά ανέφερε ότι πρόκειτια για «μαϊμού δοκιμαστικά δρομολόγια στο Μετρό Θεσσαλονίκης χάριν της επικοινωνίας, για να κρύψουν το μεγάλο σκάνδαλο της κυβέρνησης της ΝΔ».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «με 212 μελέτες αυτοματισμών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων να καθυστερούν και να μην εγκρίνονται από την Αττικό Μετρό, με τους πίνακες των αυτοματισμών να μην έχουν εγκατασταθεί ακόμη στο έργο και με 1,5 εκ ευρώ το μήνα “μισθό” στον εργολάβο εξωδίκως, με συμφωνία “κάτω από το τραπέζι”, σαν αποζημίωση για τις καθυστερήσεις που η ίδια η κυβέρνηση προκαλεί στο έργο από το 2019 μέχρι σήμερα, μετακινούν ένα συρμό από σταθμό σε σταθμό και αυτό το βαφτίζουν “δοκιμαστικό δρομολόγιο”».

Επιπλέον, τόνισε ότι «ούτε δοκιμαστικό είναι αυτό που δείχνουν, ούτε όμως και δρομολόγιο».

Ads

Τέλος, ο κ. Μυλόπουλος κατέληξε ότι «θέλουν πολύ καιρό ακόμη και πολλά εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία των εργολάβων σε αποζημιώσεις για να φτάσουν να προσομοιώσουν ένα αυτόματο δρομολόγιο του Μετρό. Μέχρι τότε μαϊμουδιές για σανοφάγους».