Συνεχίζει το παραλήρημά του ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σχετικά με τα Τέμπη, λίγες ημέρες πριν την 28η Φεβρουαρίου, όπου αναμένονται τεράστιες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα αλλά και το εξωτερικό, με κύριο αίτημα την απόδοση δικαιοσύνης.

Ads

«Όποιος πιστεύει στα σοβαρά ότι την Παρασκευή είναι ένα συλλαλητήριο χωρίς πολιτικό πρόσημο, τουλάχιστον αντικυβερνητικό, μάλλον ζούμε σε άλλη χώρα (…). Είναι κατά βάση αντι-μητσοτακική διαδήλωση. Είναι λογικό να υπάρχουν διαδηλώσεις. Είναι πολύ διαφορετικό όμως να κάνεις διαδηλώσεις για ένα πολιτικό ζήτημα και πολύ διαφορετικό να χρησιμοποιείς νεκρούς ανθρώπους και οικογένειες νεκρών ανθρώπων για να μπορέσεις να ρίξεις μια κυβέρνηση. Τα θύματα των Τεμπών και οι οικογένειές τους είναι μόνο το προκάλυμμα. Το συναίσθημα του πένθους, του δικαιολογημένου, είναι το προσάναμμα για να ενωθεί ένας κόσμος», δήλωσε μιλώντας στο OPEN.

«Όποιος μιλάει για ένα συλλαλητήριο της Παρασκευής που θα είναι για φόρο τιμής στους νεκρούς και τις οικογένειες τους προφανώς ζει σε άλλη χώρα. Δεν είναι αυτό. Αν ήταν αυτό θα έπρεπε να πάμε όλοι. Μου έχουν ανεβάσει βίντεο που λένε ότι θα με πλακώσουν στο ξύλο. Αν πάω θα με δείρουνε; Θα με σκοτώσουνε, δεν θα με δείρουνε», υποστήριξε επίσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας που θέλουν να πάνε, «δεν ξέρουν πού πηγαίνουν». Και πρόσθεσε πως «το συλλαλητήριο έχει συγκεκριμένο κομματικό πρόσημο».

Ads

Διαβάστε επίσης: Μαξίμου / Τέμπη: Η σιγή και «ο τρίτος δρόμος» Μητσοτάκη

Γεωργιάδης: «Την έκανε πολύ σωστά τη δουλειά του ο Καραμανλής»

«Η κυβέρνηση παρέλαβε μια 717 νεκρή και σταματημένη και στα 3μιση χρόνια είχε τελειώσει το 90% δυστυχώς το δυστύχημα έγινε στο 10%. Έχει εμπεδωθεί στην κοινή γνώμη ένας ισχυρισμός που λέει ότι αν υπήρχε η 717 δεν θα είχε γίνει το δυστύχημα. Το να πεις αυτόματα ότι αν υπήρχε σύστημα δεν θα είχε γίνει το ατύχημα, δεν ισχύει. Αν υπήρχε το σύστημα θα έπαιρναν τηλέφωνο, αν σήκωνε το τηλέφωνο ο σταθμάρχης δεν το ξέρουμε» είπε για τη σύμβαση 717, παρά το γεγονός πως η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία είχε ξεκαθαρίσει πως εάν είχε ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη σύμβαση, η τραγωδία θα είχε αποφευχθεί.

Στο ερώτημα γιατί δεν έγινε προανακριτική για τον Καραμανλή, ο υπουργός ανέφερε πως «Κρίναμε ότι δεν υπάρχει ποινικό ζήτημα. Δεν θα κάνουμε ποινικά ζητήματα σε ανθρώπους επειδή το θέλει ο όχλος. Ποινικά θα κάνουμε αν υπάρχει ζήτημα. Δεν είναι θέμα λαϊκού δικαστηρίου. Να κάνουμε γιατί δεν ολοκλήρωσε την 717; Ξέρετε πόσες συμβάσεις ΕΣΠΑ δεν ολοκληρώνονται; Ξέρετε πόσοι υπουργοί πρέπει να πάνε στο δικαστήριο για παράδειγμα για τον ΒΟΑΚ στην Κρήτη που σκοτώνονται 200; Δεν θα γίνει η Ελλάδα ένα απέραντο δικαστήριο για να ικανοποιήσουμε όποιον νομίζει ότι ξέρει πως δουλεύει το κράτος. Δεν υπήρχε ποινικό ζήτημα»

Και στη συνέχεια είπε, σε υψηλούς τόνους μάλιστα: «Την έκανε πολύ σωστά τη δουλειά του ο Καραμανλής».

«Είναι σαν λέτε όσοι ψήφισαν Καραμανλή στις Σέρρες πρέπει να ντρέπονται. Αυτό είναι σαν να λέτε τώρα. Ο Κώστας Καραμανλής είναι εκλεγμένος από την ιερά ψήφο των πολιτών, (…) είναι εκλεγμένος των Σερρών και μάλιστα πρώτος(…) Για τον Καραμανλή ποινική διαδικασία δεν έχει έρθει», συνέχισε.

 

Γεωργιάδης για Τέμπη: «Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι προτάσσουν τους συγγενείς»

«Δεν έχει χαθεί η αρχή της δεδηλωμένης οπότε δεν βλέπω γιατί να συζητάμε για εκλογές» είπε στη συνέχεια επαναλαμβάνοντας ότι «υπάρχει σχέδιο αποσταθεροποίησης»

«Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι προτάσσουν τους συγγενείς. Μπορούμε εμείς να τσακωθούμε με τους συγγενείς; Ούτε μπορούμε, ούτε θέλουμε, ούτε είναι σωστό. Δεν υπάρχει βουλευτής της ΝΔ που να χει πει κάτι κατά συγγενή», επέμεινε, αγνοώντας τις επιθέσεις που έχει δεχθεί για παράδειγμα η Μαρία Καρυστιανού από τον Μάκη Βορίδη.

Για τις συγκεντρώσεις της Παρασκευής ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «πάρα πολλοί παρασύρονται από το κοινό περί αίσθημα πένθους. Πάνω σε ένα πραγματικό αίσθημα το πένθος και την πραγματική επιθυμία να βγουν όλα στο φως οικοδομείται αυτό το αντικυβερνητικό μέτωπο».

Ο ίδιος τόνισε ότι κάνουν λάθος οι πολίτες που μιλούν για συγκάλυψη, λέγοντας πως «το 63% ψήφισε όχι στο δημοψήφισμα, έκανε λάθος; έκανε. Έχει δικαίωμα ο κόσμος να λέει ότι θέλει αλλά δεν σημαίνει ότι έχει και πάντα δίκαιο».