Τη διαβεβαίωση ότι επί θητείας του δεν υπήρξε παρακολούθηση πολιτικού προσώπου έδωσε  ο πρώην διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) επί ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ρουμπάτης, κατά την ακρόασή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, την Πέμπτη.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ρουμπάτης φέρεται να είπε ότι επί δικής του θητείας ουδέποτε έγινε παρακολούθηση πολιτικών προσώπων πολύ περισσότερο του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη ή μελών της οικογένειάς του.

Παράλληλα αρνήθηκε κάθε εμπλοκή της ΕΥΠ στην υπόθεση της παρακολούθησης των τηλεφώνων του ΚΚΕ.

Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση παρακολούθησης του Στέργιου Πιτσιόρλα και του Σπύρου Σαγιά, όπως φέρεται να δήλωσε στην ίδια επιτροπή νωρίτερα ο διοικητής της ΕΥΠ επί της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, Θεόδωρος Δραβίλλας, και  συνεχίστηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

Σκοπός της παρακολούθησης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήταν διερεύνηση της υπόθεσης που αφορούσε το νησό Οξυά, στην οποία φαίνεται πως εμπλέκονταν οι επενδυτές από το Κατάρ που μετέπειτα προσπάθησαν να εξασφαλίσουν το «φιλέτο» στο Ναυάγιο της Ζακύνθου.

Ο Γ. Ρουμπάτης επιβεβαίωσε πως η παρακολούθηση των Σαγιά – Πιτσιόρλα συνεχίστηκε επί της κυβέρνησης του Αλ. Τσίπρα, εξαιτίας της προσπάθειας των ίδιων επενδυτών να εξαγοράσουν το «φιλέτο» στη Ζάκυνθο.

Η επισύνδεση  δεν έγινε απευθείας στα τηλέφωνά τους αλλά στα τηλέφωνα προσώπων που ελέγχονταν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Γιάννης Ρουμπάτης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανέφερε ότι δεν μπορεί να ισχύει το απόρρητο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο Κωνσταντίνος Τασούλας.