Στα «κόκκινα» βρίσκονται στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής με αφορμή τη στάση των στελεχών στο Μακεδονικό. Το Ποτάμι αφήνει αιχμές κατά της Φώφης Γενημματά, η οποία απαντά με απειλές προς το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη αν αυτό στηρίξει την κυβέρνηση στο ζήτημα της πρότασης μομφής που κατέθεσε εναντίον της η ΝΔ. 

Ads

Οι συνεργάτες της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής διαμηνύουν ότι η πρόεδρος του κόμματος δίνει μια «τελευταία ευκαιρία» στη συνεργασία με το Ποτάμι. 

Όπως εξηγούν θα αναμείνουν την τοποθέτηση του πρώτου αγορητή του Ποταμιού για την πρόταση μομφής, απόψε. Αν το Ποτάμι δεν την ψηφίσει ή δηλώσει «παρών» ή αποχωρήσει, τότε «αυτό δεν θα περάσει έτσι».

Στην πλευρά του Ποταμιού, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν ήδη στελέχη, όπως ο Σπύρος Δανέλλης, που τάσσονται υπέρ της θέσης να δηλώσει το Ποτάμι «παρών» στην πρόταση μομφής. 

Ads

Διαβάστε επίσης: Διχασμός και μέλλον αβέβαιο στο Κίνημα Αλλαγής

Νωρίτερα πηγές της Σεβαστουπόλεως, έλεγαν πάντως ότι το Ποτάμι θα ψηφίσει υπέρ της πρότασης δυσπιστίας, διότι στρέφεται συνολικά κατά της κυβέρνησης και το Ποτάμι στέκεται απέναντι στην κυβέρνηση. 

Σημειώνεται ότι το Ποτάμι, έχει ταχθεί, διά στόματος του επικεφαλής του, Σταύρου Θεοδωράκη υπέρ της συμφωνίας για το Μακεδονικό που φέρνει η κυβέρνηση. 

Μάλιστα οι ίδιες πηγές από το κόμμα άφηναν αιχμές για τη στάση της Φώφης Γεννηματά κατηγορώντας επί της ουσίας ότι προσπαθεί να επιβάλει ένα παρωχημένο μονοκρατορικό μοντέλο στο Κίνημα Αλλαγής. 

Ανέφεραν δε, χαρακτηριστικά ότι «στο πολιτικό συμβούλιο, πέντε από τα έξι μέλη του, υποστήριξαν την ίδια άποψη για τη συμφωνία ενώ η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είχε διαφορετική άποψη. Και σήμερα, καλούνται οι πέντε να ακολουθήσουν τη γραμμή του ενός!».