Πηγές από το Ποτάμι σχολιάζουν τις διαρροές για τη χθεσινοβραδινή, άκαρπη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, η οποία είχε αντικείμενο τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για το ονοματολογικό. 

Ads

Όπως αναφέρουν, «στο πολιτικό συμβούλιο, πέντε από τα έξι μέλη του, υποστήριξαν την ίδια άποψη για τη συμφωνία ενώ η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είχε διαφορετική άποψη. Και σήμερα, καλούνται οι πέντε να ακολουθήσουν τη γραμμή του ενός!».

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν πως όταν αποφασίστηκε η συγκρότηση ενός νέου κινήματος, «δεν είχαμε κατά νου ότι θα επανασυστήσουμε ένα παρωχημένο μονοκρατορικό μοντέλο».

Τέλος, για την πρόταση μομφής οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «οι αντιθέσεις με τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι τόσο ξεκάθαρες που επιβάλλουν να μην έχουν από εμάς ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή τους»

Ads

«Θα ψηφίσουμε υπέρ της πρότασης δυσπιστίας, διότι στρέφεται συνολικά κατά της κυβέρνησης και εμείς είμαστε απέναντι στην κυβέρνηση», καταλήγουν. 

Από την πλευρά της Φώφης Γεννηματά, συνεργάτες της διεμήνυαν ότι η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δίνει μια «τελευταία ευκαιρία». Όπως εξηγούσαν θα αναμείνουν την τοποθέτηση του πρώτου αγορητή του Ποταμιού για την πρόταση μομφής, απόψε. 

Αν το Ποτάμι δεν την ψηφίσει ή δηλώσει «παρών» ή αποχωρήσει, τότε «αυτό δεν θα περάσει έτσι» όπως προειδοποιούσαν.