Η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ είναι ένα απαραίτητο πρώτο βήμα. Έχει αδυναμίες -και θα μας δοθεί η δυνατότητα τις επόμενες μέρες να τις συζητήσουμε- αλλά είναι το βήμα που πρέπει να κάνουμε, σημείωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης από το βήμα της Βουλής, ο οποίος είπε «ναι» στη συμφωνία και «όχι» στο πολυνομοσχέδιο.  

Ads

Οι έξαλλες αντιδράσεις των εθνικιστών στα Σκόπια μαρτυρούν ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο, είπε ο κ. Θεοδωράκης. Αν ο Ζόραν Ζάεφ καταφέρει και πείσει τους βόρειους γείτονες μας να δεχτούν τη συμφωνία οι αλυτρωτισμός θα νικηθεί, σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού. 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε επανειλημμένως ότι δεν τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. «Έχω αποφασίσει μπαίνοντας στην πολιτική ότι δεν θα γίνω μία κατσαρίδα της πολιτικής, δεν θα θυσιάζω καμία από τις πεποιθήσεις μου μόνο και μόνο για να παραμείνω σε αυτή την αίθουσα, δεν με αφορά λοιπόν το λεγόμενο πολιτικό κόστος που συζητάμε πολύ έντονα τις τελευταίες μέρες στη Βουλή και ειδικά αυτή την κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα. Του γυρίζω την πλάτη».

Για το Μακεδονικό

«Το Ποτάμι από την πρώτη μέρα της ίδρυσης του είναι υπέρ της λύσης του Μακεδονικού. Όλες οι χώρες του πλανήτη τους λένε Μακεδονία κι εμείς παριστάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε. Ειδικά σήμερα επείγει μια καλή συμφωνία με τους γείτονες μας, να μην τους δώσουμε πακέτο στους Τούρκους, να τους δώσουμε το χέρι μας, να τους βοηθήσουμε να γίνουν μέλη της ευρωπαϊκής ένωσης σε 10- 12 χρόνια και να καταστήσουμε τη Θεσσαλονίκη επιχειρηματική πρωτεύουσα στα Βαλκάνια».

Ads

Κατά του πολυνομοσχεδίου

Ο Στ. Θεοδωράκης είπε «όχι» στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα. 

«Στις 21 Αυγούστου τα παραμύθια τελειώνουν Πρέπει μόνοι μας να βγούμε στο δάσος. Ήδη έχει φανεί ότι υπάρχει δυσπιστία των διεθνών αγορών απέναντι στην Ελλάδα. Και είναι απέναντι στο πολιτικό σύστημα και σε μια κυβέρνηση που πελαγοδρομεί», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης.

«Είναι ένα νέο μνημόνιο χωρίς χρήματα αλλά με πολλά βάρη για όλους και κυρίως για όσους απέμειναν να παράγουν σε αυτή τη χώρα. Και αν χρειαστεί να απλώσει το χέρι και να ζητήσει βοήθεια δεν θα βρεθούν συμπαραστάτες. Λέμε όχι, συνεπείς στη στάση μας, αλλά τις επόμενες μέρες είμαστε εδώ για να συζητήσουμε τα μεγάλα εθνικά θέματα», κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.