Διάθεση να επιμείνει στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών δείχνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακινώντας μάλιστα ζήτημα «μακεδονικής μειονότητας».

Ads

Αυτό ήταν άλλωστε ένα από τα ζητήματα που έθεσε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης που είχε με την Άγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της οποίας σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Εστία» φέρεται να δήλωσε ότι «δεν θα επιτρέψει την καταλανοποίηση της βορείου Ελλάδος». Μάλιστα η εφημερίδα κυκλοφόρησε με τίτλο «Δεν θα επιτρέψω να γίνει Καταλονία η Βόρειος Ελλάς».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως ο συγκεκριμένος ισχυρισμός δεν έρχεται πρώτη φορά από τον πρόεδρο της ΝΔ,  καθώς τον είχε διατυπώσει προ έξι μηνών και σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Politico. Μάλιστα, για προφανείς λόγους, το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε φροντίσει να απολείψει τη συγκεκριμένη αναφορά από το δελτίο τύπου που είχε εκδώσει.

Όταν μάλιστα ο πρωθυπουργός είχε αναφερθεί στο ζήτημα από το βήμα της Βουλής καταθέτοντας στα πρακτικά δημοσίευμα ελληνικής ιστοσελίδας, το οποίο  αναπαρήγαγε τη συνέντευξη, ο πρόεδρος της ΝΔ εξανέστη και έκανε λόγο για «άθλιο μηχανισμό που παράγει fake news στο ελληνικό Κοινοβούλιο», χωρίς όμως να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με το τι ακριβώς είπε. 

Ads

image