Αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συνέντευξή του στη μεγάλη αμερικανική ιστοσελίδα Politico, έκανε λόγο για «αυτονομιστικές ομάδες» της ΠΓΔΜ στη Μακεδονία. Αξίζει να σημειωθεί πως προφανώς αντιλαμβανόμενος την αστοχία, το συγκεκριμένο σημείο παραλείφθηκε στην αναδημοσίευση της συνέντευξης από την επίησημη ιστοσελίδα της ΝΔ.

Ads

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «There’s fear of “regional unrest” in Greek Macedonia, where separatist forces may see the deal as an invitation to get organized». Που σημαίνει: «Υπάρχει φόβος για “περιφερειακές αναταραχές” στην ελληνική Μακεδονία, όπου οι αυτονομιστικές δυνάμεις μπορούν να δουν τη συμφωνία (σ.σ. με την πΓΔΜ) ως πρόσκληση να οργανωθούν».

Μάλιστα, στο σχετικό δελτίο τύπου της ΝΔ για τη συνέντευξη, το επίμαχο σημείο έχει παραλειφθεί, γεγονός που ενισχύει τα ερωτήματα περί της σκοπιμότητας αυτής της δήλωσης.

Υπάρχουν αυτονομιστικές δυνάμεις στη Μακεδονία, οι οποίες μάλιστα είναι ικανές να προκαλέσουν περιφερειακές αναταραχές; Ποιες είναι αυτές οι δυνάμεις;

Ads

Σημειώνεται, ότι είναι η πρώτη φορά που Έλληνας πολιτικός κάνει λόγο για πιθανότητα εμφάνισης αυτονομιστικού κινήματος στη Βόρεια Ελλάδα ενώ η δήλωση αυτή του Κ. Μητσοτάκη «καταγγέλθηκε» έντονα σήμερα και από τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.