«Εξήγησα στην κ. Μέρκελ τις θέσεις μας για τη συμφωνία των Πρεσπών και τους λόγους για τους οποίους η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να την κυρώσει» ανέφερε σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση που είχε με τη Γερμανίδα καγκελάριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Όχι απλώς επειδή αυτή είναι η βούληση της μεγάλης πλειονότητας των Ελλήνων. Αλλά, γιατί είναι μια κακή συμφωνία που αντί να λύνει παλιά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, μπορεί να πυροδοτήσει καινούργια. Και αυτή η θέση μας είναι αδιαπραγμάτευτη».

Ads

Επιπλέον, ο κύριος Μητσοτάκης δήλωσε: «Μιλήσαμε για την ελληνική οικονομία, τα προβλήματα της οποίας κάποιοι στις Βρυξέλλες επιμένουν να εξωραΐζουν για λόγους πρόσκαιρων εντυπώσεων. Καθώς και για το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τη δραστική μείωση των φόρων, την προσέλκυση νέων επενδύσεων και ένα ευρύ πλέγμα μεταρρυθμίσεων, ώστε να βγει η χώρα οριστικά από την κρίση».

Ο πρόεδρος της ΝΔ πάντως απέφυγε στη δήλωση του να επαναλάβει τους ισχυρισμούς περί «συναλλαγής» εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ με αντάλλαγμα τη μη περικοπή των συντάξεων. Αξίζει δε να υπενθυμίσουμε ότι επί του ζητήματος ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπέστη χθες μεγαλοπρεπές άδειασμα από την Άνγκελα Μέρκελ, ενώ πηγές της ΝΔ μετά από αυτή την εξέλιξη αρκέστηκαν να σχολιάσουν«στην πολιτική διαχρονικά πολλά πράγματα γίνονται και δεν λέγονται».