Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 80 από τους 425 προσαχθέντες, κυρίως ανήλικοι, για τα επεισόδια στου Ρέντη μετά τη δολοφονική επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό, που βρίσκεται σε καταστολή στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας.

Ads

Οι 80 αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τη διαδικασία λήψης αποτυπωμάτων, DNA και διασταύρωσης στοιχείων. Περισσότερα από 15 άτομα είναι σεσημασμένα για οπαδική βία, ενώ ορισμένοι αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα και να υποβληθούν σε εξέταση λήψης DNA.

Η αστυνομία αναζητά ανάμεσα στους περίπου 300 αυτόν που εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα κατά του 31χρονου αστυνομικού, ενώ εκτιμούν ότι το εν λόγω πρόσωπο βρίσκεται μεταξύ αυτών. «Yπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης» αναφέρει η ΕΛΑΣ.

Την ίδια ώρα, σε νέες προσαγωγές για τα επεισόδια στου Ρέντη με τον βαρύτατο τραυματισμό του αστυνομικού, προχώρησαν οι Αρχές το απόγευμα της Πέμπτης (08.12.23).
Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα σήμερα, οι νέοι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ στα γραφεία της οπαδικής βίας.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για οργανωμένους οπαδούς, που προσήχθησαν ως ύποπτοι, οι οποίοι εξετάζονται και οι πληροφορίες λένε ότι έχουν ζητήσει την παρουσία των δικηγόρων τους.