Δεν είναι καλά τα νέα που έρχονται από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου νοσηλεύεται ο 31χρονος αστυνομικός, ο οποίος τραυματίστηκε χθες, από ναυτική φωτοβολίδα που έριξαν χούλιγκαν στα επεισόδια στου Ρέντη.

Ads

Όπως αναφέρει το νέο ιατρικό ανακοινωθέν, «κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με ισχυρές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.

Σήμερα το πρωί οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο όπου έγινε διάνοιξη των μυικών διαμερισμάτων της κνήμης, εκτεταμένη εκτομή νεκρωμάτων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και συμπληρωματική αιμόσταση».

Διαβάστε επίσης: Επεισόδια στον Ρέντη / Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τον τραυματισμό αστυνομικού

Ads

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Πέμπτης (7/12) έγινε το πρώτο χειρουργείο για να αποκατασταθεί το θέμα της αιμορραγίας, κατά τη διάρκεια του οποίου ο άνδρας υπέστη ανακοπή και επανήλθε, ενώ το δεύτερο πραγματοποιήθηκε για καθαρισμό των ιστών.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν της Πέμπτης, περίπου στις 23:00 ξεκίνησε η διαδικασία την ανάνηψης αφού όταν έφθασε στο νοσοκομείο ο αστυνομικός δεν είχε τις αισθήσεις του, 25 λεπτά αργότερα έπαθε καρδιακή ανακοπή, όμως μετά από 10 λεπτά οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν και να τον σταθεροποιήσουν αιμοστατικά και στη συνέχεια μπήκε στο χειρουργείο, όπου ακολούθησε μία πολύωρη επέμβαση.

Οι γιατροί κατάφεραν να περιορίσουν την αιμορραγία και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Αφαιρέθηκε από το πόδι του ένα μεταλλικό αντικείμενο μήκους 5 εκατοστών, 2 εκατοστών πάχους και 2 εκατοστών πλάτους.

 

Αποκλεισμός της Πέτρου Ράλλη από συγγενείς προσαχθέντων

Παράλληλα, συγγενείς των 424 προσαχθέντων ζητούν να έρθουν σε επικοινωνία μαζί τους τονίζοντας ότι συγκαταλέγονται ανήλικοι και συμβολικά απέκλεισαν για μικρό χρονικό διάστημα την λεωφόρο Πέτρου Ράλλη, ενώ προκλήθηκε μικρή ένταση στο αστυνομικό τμήμα.

Στη συνέχεια, αστυνομικός ενημέρωσε τους συγγενείς για όσο βρίσκονται σε εξέλιξη οι διερευνητικές διαδικασίες, ωστόσο το αίτημά των συγγενών είναι να επικοινωνήσουν άμεσα με τους προσαχθέντες και τονίζουν ότι όσοι δεν εμπλέκονται έχουν ήδη ταλαιπωρηθεί αρκετά.

Η ΕΛ. ΑΣ. ανακοίνωσε πως «υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης».

Στη σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για τις 400 και πλέον προσαγωγές ατόμων που βρίσκονταν εντός του γηπέδου του Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη» αναφέρεται ότι πραγματοποιείται εξακρίβωση στοιχείων ενώ γίνεται λήψη μαρτυρικών καταθέσεων αλλά και λήψη δειγμάτων από τα χέρια με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ενώ ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας βόλεϊ, πλήθος ατόμων βγήκε από το γήπεδο και κινήθηκε απειλητικά κατά των αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο, εκσφενδονίζοντας αντικείμενα, πέτρες αλλά και ναυτικές φωτοβολίδες με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού και στη συνέχεια επέστρεψαν στο γήπεδο.