«Δεν είναι προσαχθέντες, είναι αγνοούμενοι» δήλωσε ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης για τους προσαχθέντες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού έξω από το γήπεδο όπου διεξαγόταν ο αγώνας βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός το βράδυ της Πέμπτης (7/12).

Ads

Ο κ. Καμπαγιάννης ως δικηγόρος οικογένειας ατόμου που προσάχθηκε έκανε έκκληση προς την ΕΛΑΣ να δώσει τη δυνατότητα στις οικογένειες να πληροφορηθούν αν οι άνθρωποί τους κρατούνται πράγματι στο Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη και αν είναι καλά στην υγεία τους.

«Δεν είναι προσαχθέντες, είναι αγνοούμενοι» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος μιλώντας στους δημοσιογράφους.

«Κάνουμε έκκληση στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ να κάνει ένα τηλεφωνικό κέντρο, να δώσει 5 τηλέφωνα, να δώσει τη λίστα των ανθρώπων που έχουν προσαχθεί και να πάρουν τηλέφωνο οι οικογένειές τους για να μάθουν κατ’ αρχήν ότι έχουν προσαχθεί, είναι καλά, είναι εδώ και ότι τηρείται κάποια διαδικασία» σημείωσε.

Ads

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης κατήγγειλε παράλληλα ότι δεν υπάρχει διαδικασία προσαγωγής τόσων ωρών.

«Οι προσαγωγές διαρκούν 2-3 άντε 4 ώρες, γίνεται κάποιος έλεγχος και στη συνέχεια αφήνονται ελεύθεροι. Ποια είναι η δικονομική κατάσταση των ανθρώπων αυτή τη στιγμή;» διερωτήθηκε.

«Έχουμε ακούσει επίσης ότι κάποιοι έχουν χτυπηθεί. Το λένε οι οικογένειες και υπάρχουν φωτογραφίες. Υπάρχουν άνθρωποι σε νοσοκομεία;» ήταν η ερώτηση που έθεσε.

«Δεν είναι δυνατόν στο όνομα του ότι γίνεται μια διερεύνηση – και καλώς να γίνει η διερεύνηση και καλώς προφανέστατα να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον άνθρωπο που χτύπησε – χιλιάδες άνθρωποι αυτή τη στιγμή να έχουν αγνοούμενους» είπε, ενώ καταλήγοντας υπογράμμισε ότι μεταξύ των προσαχθέντων είναι και πολλοί ανήλικοι.