Ενας τοξικοαυτός διαρρήκτης που μπήκε να ληστέψει ένα μαγαζί και όχι ένας ανυπεράσπιστος που προσπαθούσε να προστατευτεί και τον σκοτώσανε στο ξύλο είναι ο Ζακ Κωστόπουλος για τον γνωστό παραληρηματικό δημοσιογράφο του Σκάι, Άρη Πορτοσάλτε, ο οποίος έσταξε γι άλλη μια φορά δηλητήριο και ψεύδη από το μικρόφωνο της ραδιοφωνικής εκπομπής του.

Ads

«Γιατί θα έχουμε σήμερα συγκεντρώσεις και πορείες; Γιατί αρχίζει μια δεύτερη δίκη του Ζακ Κωστόπουλου. Αυτού του ανθρώπου που μπήκε να ληστέψει και δεν… συνελήφθη, όπως και έπρεπε -μεταξύ μας. Έπεσε εκεί μια… ένας κόσμος εκεί πάνω και έγιναν πράγματα που δε θα έπρεπε να συμβούν, για να είμαστε καθαροί. Όποιος μπαίνει σε ένα μαγαζί μέσα… γιατί αυτός αποδείχτηκε ότι είναι τοξικοαυτός, δε θα μπω στις λεπτομέρειες της υπόθεσης. Έγιναν πράγματα που δεν πρέπει να γίνονται σε μια κοινωνία, σύμφωνοι; Μπήκε κάποιος να κάνει διάρρηξη, θα ‘ρθει η αστυνομία να τον συλλάβει. Αυτή είναι η δική μου γνώμη. Θα μου πεις, εσύ εφάρμοσέ το στο σπίτι σου. Δεν μπαίνω στη κουβέντα, γιατί η μια κουβέντα θα φέρει την άλλη, δεν έχει κανένα νόημα. Το ζήτημα είναι ότι γίνεται μια δεύτερη δίκη που κινητοποιεί πάλι ομάδες της κοινωνίας μας», είπε χαρακτηριστικά.

Εκτός από τον ρατσισμό και το μισανθρωπισμό που διακατέχει το λόγο του, κόντρα σε κάθε δεοντολογία, ο Α. Πορτοσάλτε συνεχίζει να διασπείρει ψεύδη,  καθώς οι τοξικολογικές εξετάσεις μετά τη δολοφονία του Ζακ βγήκαν καθαρές, ενώ σύμφωνα με τη δικογραφία «εισήλθε για άγνωστη αιτία» στο κοσμηματοπωλείο αφού δεν βρέθηκε τίποτα «ύποπτο» επάνω του και όταν επιχείρησε να συρθεί για να βγει από εκεί δέχθηκε αλλεπάλληλα σφοδρά χτυπήματα στο κεφάλι και το σώμα από τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ενώ ήδη ήταν αιμόφυρτος και σε «αδυναμία συγκέντρωσης των δυνάμεων του και εμφάνιζε δυσχέρειες στην αναπνοή.. .έδρασαν με υπερβάλλοντα ζήλο και με άσκηση έντονης βίας τον ακινητοποίησαν». Μάλιστα, η εικόνα των βίντεο, αλλά και οι μαρτυρικές καταθέσεις ανθρώπων που εξήγησαν πως τον άκουσαν να φωνάζει ‘’βοήθεια’’ πολύ πριν εισέλθει στο κοσμηματοπωλείο, κατέρριψαν από την πρώτη στιγμή το εσπευσμένο αφήγημα του Άρη Πορτοσάλτε και ορισμένων συναδέλφων του.

Ads

Όμως για τον Πορτοσάλτε είναι βία, τρομοκρατία και κίνδυνος για τη δημοκρατία όταν ρίχνουν τρικάκια εναντίον του έξω από το σπίτι του και δεν είναι βία, τρομοκρατία ο ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου του Ζακ, ούτε κίνδυνος για τη δημοκρατία, κυρίως για την ανθρωπιά, ο λόγος του. Και να μην μιλήσουμε για σπίλωση νεκρού, ψιλά σβησμένα γράμματα γι αυτόν.