Σε παρέμβαση έξω από το σπίτι του Άρη Πορτοσάλτε προχώρησε η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας. Τα μέλη της πέταξαν τρικάκια ενώ έγραψαν υβριστικά συνθήματα στους τοίχους, όπως «Άρη Ναζί» και «Σκουπίδι του SSΚΑΙ. 

Ads

Το συμβάν έλαβε χώρα λίγες ημέρες μετά τα σχόλια του δημοσιογράφου για το περιστατικό της λιποθυμίας της μαθήτριας στον Πύργο. «Ξεκίνησε η φάμπρικα με τις λιποθυμίες;», αναρωτήθηκε ο δημοσιογράφος ενώ κάλεσε τους τηλεθεατές να διαβάσουν τα σχόλια στο «Πρώτο Θέμα, όπου ένα από αυτά αναφέρει «δεν υπάρχει αυτό, πήγαινε πες την μ** κάπου αλλού». 

Ο Ρουβίκωνας στο κείμενο που ανάρτησε για την παρέμβαση αναφέρεται σε διάφορα σχόλια που έχει κάνει κατά καιρούς ο δημοσιογράφος και μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ο νεοφιλελεύθερος λαϊκιστής Άρης πέρα από ισχυρό μιντιακό φερέφωνο της ΝΔ, σε τηλεόραση, ραδιόφωνο, τύπο και social media είναι καθεαυτός το απόλυτο δείγμα της φασιστικής προπαγάνδας που ενδημεί στα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης».

Σε άλλο σημείο αναφέρει: «Για τον Άρη φασισμός και τρομοκρατία είναι τα τρικάκια έξω από το σπίτι του Άδωνη, και τα συνθήματα στην είσοδο της πολυκατοικίας του, αλλά η προσφυγιά, οι Μόριες, η φτωχοποίηση, η πείνα, η βία των μπάτσων δεν είναι τρομοκρατία». 

Ο Άρης Πορτοσάλτε ανάρτησε σχόλιο στο twitter στο οποίο κάνει λόγο για «φασιστικά τάγματα εφόδου» και «δημοκρατία σε κίνδυνο». 

Ads

Σε δηλώσεις του αργότερα είπε: «Δεν θέλω να σκεφτώ το επόμενο στάδιο». «Δέκα χρόνια ζω αυτή την ιστορία, έχουν καταστραφεί περιουσιακά στοιχεία, έχουν χαλάσει αυτοκίνητο μας». Σχολιάζοντας ορισμένες εκ των αντιδράσεων, κυρίως στα social media, υποστήριξε ότι «υπάρχουν κάτι φιρφιρίκοι που θέλουν να πουν ότι είμαστε με τον Ρουβίκωνα αλλά δεν το γράφουν και λένε σιγά μωρέ για μια μπογιά. Για να δούμε τι θα συνέβαινε σε μια τέτοια περίπτωση στο δικό τους σπίτι». «Κανείς δεν δικαιούται να πάει στο σπίτι κανενός, δεν είναι όργανο του κράτος ο Ρουβίκωνας. Όταν υπάρχει αυτή η παρέμβαση είναι τρομοκρατία, γράψτε το στο νόμο», είπε.